Analys: Köpläge i tillväxtbolaget med stark position – om du är långsiktig
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Köpläge i tillväxtbolaget med stark position – om du är långsiktig

Analys:

Medicinteknikbolaget Surgical Science har en stark position på marknaden för medicinsk simulering. Men med en svag avslutning på 2023 och ett pågående vd-byte råder osäkerhet kring bolaget, enligt en analys av Affärsvärlden. Trots detta ser tidningen en potentiell uppgång på 37 procent i aktien på lång sikt.

  • Surgical Sciences marknadsposition inom medicinsk simulering är stark.
  • Affärsvärlden ser en potentiell ökning på 37 procent i aktien på lång sikt.

Bolagets starka marknadsposition inom medicinsk simulering bidrar till dess attraktivitet för långsiktiga investerare. Trots att avslutningen på 2023 var svagare än förväntat, och att bolaget står inför ett vd-byte, ser Affärsvärlden en potential för aktiens värde att öka med 37 procent på ett par års sikt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En aktie för långsiktiga investerare med tålamod

Surgical Sciences aktie har tappat över 40 procent i värde sedan Affärsvärlden drog tillbaka sitt tidigare köpråd under sommaren. Trots aktiens nuvarande höga pris i förhållande till bolagets prestationer, menar tidningen att bolaget är attraktivt för långsiktiga investerare med tålamod.

"På nuvarande meriter är aktien inte direkt billig. Men för investerare som är långsiktiga och har tålamod är Surgical Science intressant", skriver Affärsvärlden. Tidningen har nu återigen valt att höja aktien till köp.

Hos Börskollen ser vi fram emot att följa Surgical Science och dess aktieutveckling under det kommande året, särskilt med tanke på bolagets starka position på marknaden för medicinsk simulering.

Börskollen om Surgical Science

Surgical Science är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SUS på First North. Surgical Science verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 6342 st ägare hos Avanza samt 1620 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Surgical Science utvecklar VR-simulatorer inom kirurgin. Simulatorerna består både hård- och mjukvara som används i träning och personlig utveckling hos kirurger. Hårdvaran simulerar diverse kirurgiska ingrepp, med främst användning inom titthålskirurgi samt endoskopi. Visionen är att stärka kompetensen inom kirurgin samt möjliggöra en säkrare och mer framgångsrik behandling för patienter. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Surgical Science, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Surgical Science

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Surgical Science

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt