Surgical Science aktie | SUS | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Surgical Science aktie • SUS • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnSurgical Science
StatusNoterad
TickerSUS
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
UtdelningNej
Första handelsdag19 Jun 2017
Nästa rapport22 Aug
Antal ägare Avanza6,259 st
Antal ägare Nordnet1,605 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Surgical Science arbetar med att skapa VR-simulatorer för kirurgisk träning. Dessa simulatorer inkluderar både hårdvara och mjukvara och används för att utbilda och utveckla kirurgernas färdigheter. Hårdvaran simulerar olika kirurgiska ingrepp, med fokus på titthålskirurgi och endoskopi. Företagets mål är att förbättra kompetensen inom kirurgi och därigenom bidra till säkrare och mer framgångsrika behandlingar för patienter. Surgical Science har sitt huvudkontor i Göteborg.
Dölj beskrivning ▲Blankning
Blankat nu2.4%
1 vecka sedan2.15%
1 månad sedan1.16%
6 månader sedan0.77%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

BlankareJPMorgan Asset Management (UK) Ltd
Positionsändring:12 Jun
Position0.71%
Föregående position0.54%

Historiska positioner över 0,5%

BlankareJPMorgan Asset Management (UK) Ltd
Positionsändring:04 Jun
Position0.54%
Föregående position<0.5%

Köpa Surgical Science

Analysera Surgical Science

Handla Surgical Science

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Surgical Science

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i Surgical Science

Blankat nu2.4%
1 vecka sedan2.15%
1 månad sedan1.16%
6 månader sedan0.77%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

BlankareJPMorgan Asset Management (UK) Ltd
Positionsändring:12 Jun
Position0.71%
Föregående position0.54%

Historiska positioner över 0,5%

BlankareJPMorgan Asset Management (UK) Ltd
Positionsändring:04 Jun
Position0.54%
Föregående position<0.5%

Bolag i samma branch som Surgical Science

Ambu är ett företag inom läkemedelsbranschen som specialiserar sig på att utveckla och sälja diagnostisk utrustning till vård- och omsorgssektorn.

GN Store Nord fokuserar på avancerade ljudlösningar för både hörapparater och headset.

BICO Group är ett företag som arbetar inom medicinsk teknik.

Coloplast är ett företag som skapar produkter och tjänster för personer med olika medicinska behov.

Elekta är ett företag inom medicinteknik som fokuserar på att utveckla kliniska lösningar för behandling av cancer och olika sjukdomar i hjärnan.

Demant är ett företag som specialiserar sig på att utveckla hörapparater och hörslingor.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Surgical Science

Ska man investera i Surgical Science aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Surgical Science en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Surgical Science.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Surgical Science utdelning och direktavkastning?

Nej, Surgical Science har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Surgical Science rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-22.

Det är altså 68 dagar kvar till nästa rapport i Surgical Science.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Surgical Science senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Surgical Science: 240515 Q12024 SWE - Delårsrapport januari - mars 2024: EGNA SIMULATORER SVAGT, INDUSTRISEGMENTET STARKT

Nuvarande blankning i Surgical Science

Just nu är 2.4 procent av kapitalet blankat i Surgical Science jämfört med förra veckan då det var 2.15 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Igår .

Surgical Science senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Surgical Science i sitt senaste utlåtande: Redeye sänker motiverat värde för Surgical Science till 174 kronor (209). Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Surgical Science

Många som är intresserade av Surgical Science titar ofta på andra bolag i samma branch, Medicinsk Utrustning. Några av de mest populära bolagen är Ambu från Danmark, GN Store Nord från Danmark och BICO Group från Sverige

Surgical Science forum

Var kan jag diskutera Surgical Science och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Surgical Science: Surgical Science forum.

När du har hittat ett aktieforum för Surgical Science som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Surgical Science via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Surgical Science

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Surgical Science

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Surgical Science!

STÄNG X
Handla aktier i Surgical Science
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Surgical Science aktie att handla på börsen?

Ja, Surgical Science är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Surgical Science.

Vad har hänt med Surgical Science aktien?

Här är den senaste nyheten där Surgical Science nämns: Efter rapportfallet: Aktien "inte direkt billig" – men köpvärd om du är långsiktig.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Surgical Science aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Surgical Science aktien - är den övervärderad?

Surgical Science kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Surgical Science aktien - är den undervärderad?

Surgical Science kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Surgical Science aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Surgical Science. Hos dessa nätmäklare kan du även se Surgical Science aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Surgical Science?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Surgical Science på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.