Analys: Låg värdering och potentiellt trendskifte för friluftsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Låg värdering och potentiellt trendskifte för friluftsbolaget

Analys:

Friluftsbolaget Fenix Outdoor har kämpat under de senaste åren på grund av högre kostnader. Men trots att aktien har presterat sämre än både sina konkurrenter och börsens breda index, tyder framtida förutsättningar och en relativt låg värdering på att aktien kan vara ett attraktivt alternativ. Detta enligt en analys från Placera.

  • Fenix Outdoor har haft svårt att hålla jämna steg med konkurrenter och börsindex på grund av höga kostnader.
  • Aktien handlas dock till ett p/e-tal på 15 för 2024 och 12 för 2025, vilket signalerar en relativt låg värdering.
  • Enligt Placera finns det goda möjligheter för ett trendskifte i företagets resultatutveckling.

Potentiellt trendskifte

Placera bedömer att Fenix Outdoor, trots tidigare motgångar, står inför en möjlig förändring i resultatutvecklingen. Företaget har under en tid kämpat med kostnader, men den kalla vintern bör ha gynnat försäljningen, vilket gör att ett trendskifte kan vara inom räckhåll.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En attraktiv investering för tålmodiga investerare

Placera konkluderar sin analys med att Fenix Outdoor kan vara ett köpvärt alternativ, särskilt för investerare som kan hantera volatila kvartalsresultat och som har tålamod att vänta på resultat. Fenix Outdoor kommer att släppa sin rapport för fjärde kvartalet den 13 februari, vilket kan ge ytterligare insikter i företagets framtid.

Om Fenix Outdoor

Fenix Outdoor är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 5148st ägare hos Avanza samt 1337st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fenix Outdoor International är verksamma inom detaljhandeln. Koncernen är fokuserad mot produkter för natur och friluftsliv. Verksamheten är i huvudsak baserad på grossistförsäljning av produkter med det egna varumärket Fjällräven, men i utbudet finns även andra varumärken till förfogande. Under 2001 förvärvades detaljhandelskedjan Naturkompaniet med ett brett utbud av kläder och accessoarer. Huvudkontoret ligger i Zug, Schweiz.

Läs även: Efter rapport och kursrusning – bankaktien fortsatt köpvärd

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fenix Outdoor

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fenix Outdoor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.