Fenix Outdoor (FOI B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Fenix Outdoor aktie

FOI B  

Fenix Outdoor International är verksamma inom detaljhandeln. Koncernen är fokuserad mot produkter för natur och friluftsliv. Verksamheten är i huvudsak baserad på grossistförsäljning av produkter med det egna varumärket Fjällräven, men i utbudet finns även andra varumärken till förfogande. Under 2001 förvärvades detaljhandelskedjan Naturkompaniet med ett brett utbud av kläder och accessoarer. Huvudkontoret ligger i Zug, Schweiz.

Fenix Outdoor tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Kläder & Skor. Bolaget har ett börsvärde på 14 676 MSEK, en omsättning på 6 324 MSEK och med ett resultat på 403 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Fenix Outdoor

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Fenix Outdoor (FOI B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Fenix Outdoor aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern FOI B. Aktien har ett P/E-tal på 36.4 och P/S-tal på 2.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Fenix Outdoor utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Fenix Outdoor senaste utdelning är 15 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Fenix Outdoor Avanza – se aktiekurs idag

Se Fenix Outdoor senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Fenix Outdoor – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Fenix Outdoor.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Fenix Outdoor.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Fenix Outdoor

Fenix Outdoor

TickerFOI B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschKläder & Skor
Börsvärde14 676 MSEK
Omsättning6 324 MSEK
Vinst403 MSEK
P/E36.4
P/S2.5
Utdelning15 SEK
Direktavkastning1.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Fenix Outdoor

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Fenix Outdoor? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter