Analys: Läge att rygga Selin – starkt val i en utmanade bransch
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Läge att rygga Selin – starkt val i en utmanade bransch

Analys:

Trots en utmanande tid inom fastighetsbranschen, framhävs Erik Selins Balder som ett attraktivt val. Med ett imponerande track-record, en diversifierad portfölj och en gynnsam finansieringssituation, är bolagets aktie försiktigt prissatt, vilket gör det till en intressant investeringsmöjlighet. Carnegie rekommenderar att köpa aktien med en riktkurs på 80 SEK.

  • Balder är ett av de största fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen och har presterat relativt väl trots den tuffa marknadssituationen.
  • Bolagets diversifierade fastighetsportfölj, starka finansiella ställning och policy att inte betala utdelning gör det till en attraktiv investeringsmöjlighet.
  • Enligt prognoser kommer Balders kassaflöde per aktie att stärkas från och med nästa år, vilket gör att bolaget kan återgå till nettoförvärv av fastigheter.

Diversifierad fastighetsportfölj och stark likviditetsposition

Enligt analysen från Carnegie är en av Balders styrkor dess diversifierade fastighetsportfölj värd 212 miljarder kronor, med en geografisk tyngdpunkt i Sverige och Finland men även fastigheter i Danmark, Norge, Tyskland och Storbritannien.

Bolagets finansiella ställning är starkare än många konkurrenters, med finansiering jämnt fördelad mellan banklån och obligationer, och en kreditbindning på 5,4 år. Dessutom var 74 procent av lånen säkrade med ränteswappar och fasträntelån vid årsskiftet.

Balders policy att inte betala utdelning

Man framhäver också Balders policy att inte betala utdelning ses som en fördel i tuffare tider, då bolaget istället amorterar ner sin skuldsättning. Vid årsskiftet motsvarade nettoskulden 50 procent av tillgångarna, vilket överensstämmer med Balders finansiella mål.

Carnegie förutser att investerarnas fokus i framtiden i stor utsträckning kommer att ligga på fastighetsbolagens kassaflöde. Bolag med ett starkt kassaflöde i förhållande till substansvärdet är av särskilt intresse, och där anser man att Balder uppfyller detta kriterium.

"Givet Balders goda kassaflöden, diversifierade fastighetsportfölj och fina tillväxthistorik anser vi att rabatten är omotiverad", avslutar man.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fast Balder

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt