Analys: Läge att säkra vinsten – "aktien dock fortfarande väldigt billig"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Läge att säkra vinsten – "aktien dock fortfarande väldigt billig"

Analys:

Energiteknikföretaget Gomero, som tillhandahåller automationslösningar till transformatorstationer, har sedan november förra året sett en aktieökning på 38 procent. Affärsvärlden, som gav ett köpråd för aktien, har nu beslutat att ta hem vinsten och ändra sin rekommendation till neutral, enligt en analys publicerad på tisdagen.

  • Affärsvärlden sänker sin rekommendation för Gomero Group till neutral.
  • Detta följer en 38-procentig ökning av företagets aktie sedan november förra året.

Gomero Group är ett mindre företag som fokuserar på att erbjuda automationslösningar till transformatorstationer. Företaget fick ett köpråd från Affärsvärlden i november förra året, vilket har resulterat i en betydande aktieökning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden tar hem vinsten

Affärsvärlden har nu valt att ta hem vinsten på aktien och sänker sin rekommendation från köp till neutral. Motiveringen för detta beslut är att aktien fortfarande anses vara billig baserat på deras scenario, men att den potentiella uppåtriktade rörelsen inte längre är lika attraktiv i jämförelse med de potentiella riskerna.

"Aktien framstår fortfarande som väldigt billig givet att vårt scenario slår in. Uppsidan ser nu däremot inte lika lockande kontra de risker som finns. Vi tar därmed hem vårt tidigare köpråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Här på Börskollen följer vi noggrant utvecklingen för Gomero Group och andra aktier på marknaden. Vi kommer att fortsätta rapportera om eventuella förändringar.

Börskollen om Gomero Group

Gomero Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GOMERO på Spotlight. Gomero Group verkar inom sektorn Industri och aktien har 528 st ägare hos Avanza samt 128 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Gomero Group är verksamma inom energisektorn. Bolaget utvecklar tekniska system och tillhörande tjänster för att kunna prediktera och automatisera underhåll inom diverse industriella processer. Utbudet är brett och inkluderar tekniska uppkopplade produkter för mätning, styrning och dataanalys. Kunderna återfinns inom energidistribution, energilagring och energiproduktion samt inom elintensiv industri. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Gomero Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Gomero Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Gomero Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt