Analys: Neutralt råd för mjukvarubolaget – "uppsidan är okej"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Neutralt råd för mjukvarubolaget – "uppsidan är okej"

Analys:

Programvaruföretaget Vitec Software fortsätter att expandera internationellt, trots ökad konkurrens om potentiella förvärv. Affärsvärlden rapporterar att bolaget har visat på stark tillväxt och stabilitet, men dess aktie anses vara rätt högt värderad, likt andra företag inom mjukvarubranschen.

  • Vitec Software har under senare år förvärvat fler bolag utomlands, trots ökad konkurrens.
  • Bolaget har visat på stabil tillväxt och har en hög andel återkommande intäkter.
  • Affärsvärlden ser en potentiell uppsida på 24 procent i aktien, men ger ett neutralt råd gällande dess värde.

Vitec Software, ett etablerat företag inom programvarubranschen, har under de senaste åren fortsatt att expandera sin internationella närvaro genom att förvärva fler och fler bolag utomlands. Detta trots att konkurrensen om potentiella förvärvsobjekt verkar öka, enligt en analys gjord av Affärsvärlden.

Stabil tillväxt och hög andel återkommande intäkter

Vitec Software har visat på en stark och stabil tillväxt över tid, vilket gör det till ett attraktivt företag för investerare. Bolaget har även en hög andel återkommande intäkter, vilket skapar stabilitet och förutsägbarhet, vilket är två viktiga faktorer för långsiktiga investerare.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd från Affärsvärlden

Affärsvärlden ser en uppsida på 24 procent i aktien på ett par års sikt, men tidningen ger ett neutralt råd när det gäller aktiens nuvarande värdering. "Uppsidan i huvudscenariot är okej. Aktien värderas likt andra mjukvarubolag rätt högt. Vi landar i ett neutralt råd", skriver tidningen i sin slutsats.

Vi på Börskollen fortsätter att följa Vitec Softwares expansion och hur bolaget hanterar den ökande konkurrensen på marknaden.

Börskollen om Vitec Software

Vitec Software är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VIT B på Large Cap. Vitec Software verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 7404 st ägare hos Avanza samt 1963 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Vitec Software Group är ett IT-bolag. Bolaget är en utvecklare av mjukvarulösningar som används inom affärssystem. En stor del av verksamheten är fokuserad mot att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna återfinns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, samt mediebolag. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Umeå.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Vitec Software, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vitec Software

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vitec Software

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt