Vitec Software (VIT B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Vitec Software aktie

🔔 Skapa bevakning

VIT B  

Vitec Software Group är ett IT-bolag. Bolaget är en utvecklare av mjukvarulösningar som används inom affärssystem. En stor del av verksamheten är fokuserad mot att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna återfinns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, samt mediebolag. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Umeå.

Vitec Software tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Affärs- & IT-System. Bolaget har ett börsvärde på 16 145 MSEK, en omsättning på 1 332 MSEK och med ett resultat på 191 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Vitec Software

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Vitec Software (VIT B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Vitec Software aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern VIT B. Aktien har ett P/E-tal på 84.7 och P/S-tal på 9.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Vitec Software utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Vitec Software senaste utdelning är 1.6 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Vitec Software Avanza – se aktiekurs idag

Se Vitec Software senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Vitec Software – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Vitec Software.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Vitec Software.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Vitec Software

Vitec Software

TickerVIT B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschAffärs- & IT-System
Börsvärde16 145 MSEK
Omsättning1 332 MSEK
Vinst191 MSEK
P/E84.7
P/S9.8
Utdelning1.6 SEK
Direktavkastning0.3%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Vitec Software

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Vitec Software? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter