Vitec Software (VIT B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Vitec Software aktie

VIT B  

Vitec Software Group är ett IT-bolag. Bolaget är en utvecklare av mjukvarulösningar som används inom affärssystem. En stor del av verksamheten är fokuserad mot att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna återfinns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, samt mediebolag. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Umeå.

Vitec Software tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Affärs- & IT-System. Bolaget har ett börsvärde på 11 560 MSEK, en omsättning på 1 332 MSEK och med ett resultat på 179 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Vitec Software

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Vitec Software (VIT B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Vitec Software aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern VIT B. Aktien har ett P/E-tal på 64.6 och P/S-tal på 7.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Vitec Software utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Vitec Software senaste utdelning är 1.6 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Vitec Software Avanza – se aktiekurs idag

Se Vitec Software senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Vitec Software – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Vitec Software.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Vitec Software.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Vitec Software

Vitec Software

TickerVIT B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschAffärs- & IT-System
Börsvärde11 560 MSEK
Omsättning1 332 MSEK
Vinst179 MSEK
P/E64.6
P/S7.4
Utdelning1.6 SEK
Direktavkastning0.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Vitec Software

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Vitec Software? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter