Analys: Orklas omställning kan leda till högre lönsamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Orklas omställning kan leda till högre lönsamhet

Analys:

Norska livsmedelsföretaget Orkla genomgår en omvandlingsprocess som kan leda till ett mindre, men mer lönsamt företag. Affärsvärlden analyserar denna omvandling, och trots att en betydande förbättring krävs jämfört med den nuvarande situationen, ser tidningen en potential på 24 procent i företagets aktier på ett par års sikt.

  • Orkla genomgår en större omställning som kan leda till ett mindre men mer lönsamt bolag.
  • Trots att en betydande förbättring krävs ser Affärsvärlden en potential på 24 procent i företagets aktier på ett par års sikt.

Enligt Affärsvärlden krävs en betydande uppryckning från Orklas nuvarande situation för att framgången ska bli verklighet. Men trots detta ser tidningen en potential för aktieägare att göra en vinst på 24 procent inom ett par år.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd om aktien

Även om tidningen ser potential med aktien, väljer de att ge ett neutralt råd till sina läsare. "Vi vill inte direkt avråda från aktien då man antar potential inom Orkla men stannar här i ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Det är klart att företagets omställning är en riskfylld process, men om den lyckas kan det bli en lönsam investering för aktieägare. Det återstår att se hur företagets omställning kommer att utvecklas och vilken inverkan det kommer att ha på aktiens värde.

Här på Börskollen följer vi med stort intresse utvecklingen i Orkla.

Börskollen om Orkla

Orkla är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Norge och handlas med tickern ORK på Oslo Bors. Orkla verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 6982 st ägare hos Avanza samt 16869 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Orkla är en norsk livsmedelskoncern. Bolaget levererar förnödenheter, hälsoprodukter samt diverse rengöringsprodukter på den skandinaviska marknaden under flera olika varumärken. Verksamheten styrs dotterbolagen med vardera affärsinriktning och bolaget förfogar över ett flertal olika produktionsanläggningar. Kunderna återfinns både bland privatpersoner och företagskunder. Orkla har sitt huvudkontor i Oslo.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Orkla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Orkla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Orkla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt