Orkla (NO) (ORK) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Orkla (NO) aktie

🔔 Skapa bevakning

ORK  

Orkla är en norsk livsmedelskoncern. Bolaget levererar förnödenheter, hälsoprodukter samt diverse rengöringsprodukter på den skandinaviska marknaden under flera olika varumärken. Verksamheten styrs dotterbolagen med vardera affärsinriktning och bolaget förfogar över ett flertal olika produktionsanläggningar. Kunderna återfinns både bland privatpersoner och företagskunder. Orkla har sitt huvudkontor i Oslo.

Orkla (NO) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedel. Bolaget har ett börsvärde på 77 851 MNOK, en omsättning på 44 946 MNOK och med ett resultat på 4 682 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Orkla (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Orkla (NO) (ORK) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Orkla (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern ORK. Aktien har ett P/E-tal på 16.6 och P/S-tal på 1.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Orkla (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Orkla (NO) senaste utdelning är 2.8 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Orkla (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Orkla (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Orkla (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Orkla (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Orkla (NO).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Orkla (NO)

Orkla (NO)

TickerORK
ListaOBX
LandNorge
SektorDagligvaror
BranschLivsmedel
Börsvärde77 851 MNOK
Omsättning44 946 MNOK
Vinst4 682 MNOK
P/E16.6
P/S1.6
Utdelning2.8 NOK
Direktavkastning3.5%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Orkla (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Orkla (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter