Analys: Penser positiva till Björn Borgs interna skosatsning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Penser positiva till Björn Borgs interna skosatsning

Analys:

Enligt en ny analys från Penser Access by Carnegie kan Björn Borgs beslut att integrera delar av sin skoverksamhet inom företaget ha positiva effekter på tillväxten. Denna förändring gör det möjligt för Björn Borg att ha större kontroll och flexibilitet över sin skoavdelning, vilket potentiellt kan leda till högre försäljning och effektivare drift.

  • Björn Borgs beslut att ta hem delar av sin skoverksamhet kan förbättra tillväxtmöjligheterna, enligt Penser Access by Carnegie.
  • Penser höjer sina prognoser för omsättningen med 5 procent för 2024 och 9 procent för 2025 samt 2026.
  • Björn Borgs aktie har stigit 1 procent till kursen 49,8 kronor under onsdagens handel.

Det var tidigare i veckan som Björn Borg meddelade att de planerar att integrera produktkategorin skor i den egna verksamheten. Detta efter att licenspartnern Serve & Volley inlett en företagsrekonstruktion. Penser ser detta steg som ett positivt för bolaget och upprepar det motiverade värdet om 61-63 kronor per aktie.

Positiva framtidsutsikter

"Vi anser att denna förändring på sikt kan förbättra tillväxtmöjligheterna inom skosegmentet, baserat på de framgångar bolaget tidigare haft med att ta in andra produktsegment internt, som till exempel väskor", skriver Penser i sin analys.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förändrade prognoser

Penser har i ljuset av denna förändring justerat sina prognoser för Björn Borgs omsättning. De förutspår nu en ökning med 5 procent för 2024 och 9 procent för 2025 samt 2026. Däremot har de bara gjort mindre justeringar av sina ebitda-prognoser för dessa år. Detta på grund av det faktum att högre skoförsäljning genom egna och externa kanaler kan kompenseras av minskade licensintäkter.

Hos Börskollen följer vi med spänning utvecklingen för Björn Borg och ser fram emot att se effekterna av denna strategiska förändring.

Börskollen om Björn Borg

Björn Borg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BORG på Small Cap. Björn Borg verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 6435 st ägare hos Avanza samt 1449 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Björn Borg är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget är en tillverkare och återförsäljare av kläder, skor, väskor, glasögon och övriga accessoarer, med fokus mot sportsegmentet. Koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning och försäljning sker via konceptbutiker, licensierade återförsäljare. samt via E-handeln. Störst marknad återfinns inom Norden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Björn Borg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Björn Borg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Björn Borg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt