Analys: positiva framtidsutsikter för Sandvik – trots svag rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analys: positiva framtidsutsikter för Sandvik – trots svag rapport

Analys:

Trots en något svagare delårsrapport än förväntat för verkstadsbolaget Sandvik, ser flera analytiker positiva framtidsutsikter för företaget. Både Handelsbanken och Ålandsbanken behåller sina positiva synpunkter, medan Pareto Securities höjer sin rekommendation till köp. Citigroup och Oddo har dock sänkt sina riktkurser.

  • Analytiker hos Ålandsbanken och Handelsbanken behåller sina positiva synpunkter på Sandvik, trots svagare delårsrapport än förväntat.
  • Pareto Securities höjer sin rekommendation till köp, medan Citigroup och Oddo sänker sina riktkurser.
  • Efterfrågan på gruvutrustning förväntas förbättras under 2024, enligt analytiker hos Handelsbanken.

Återhämtning i sikte

Sandviks delårsrapport visade en orderingång något över förväntan men med ett justerat ebita som var lägre än väntat. Trots detta ser analytiker hos både Ålandsbanken och Handelsbanken möjligheter för en återhämtning. Ålandsbanken behåller sin positiva syn på aktien med motiveringen att värderingen är attraktiv och att de ser signaler om att tidigt cykliska bolag är på väg att vända. Handelsbanken upprepar sin långa rekommendation om outperform och sin korta om köp, och förutspår en återhämtning i den kortcykliska affären.

Gruvutrustning i fokus

Handelsbanken pekar även på att efterfrågan på gruvutrustning är fortsatt hög och kommer sannolikt förbättras under 2024, givet den senaste tidens metallprisutveckling. "Vi bedömer fortsatt att den gruvrelaterade verksamheten har goda långsiktiga utsikter eftersom ersättningsbehoven är stora, gruvbolagens investeringsplaner ser solida ut och efterfrågan kommer att öka", skriver bankens analytiker.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Varierande syn på aktiens framtid

Pareto Securities tror också på en återhämtning för Sandvik under året och höjer sin rekommendation till köp. Kepler Cheuvreux upprepar sin rekommendation om köp och behåller sin riktkurs på 280 kronor. Dock har både Citigroup och Oddo sänkt sina riktkurser till 259 kronor respektive 238 kronor, men upprepar sina rekommendationer om behåll respektive neutral. Vid Börskollen följer vi fortsatt utvecklingen med stort intresse.

Börskollen om Sandvik

Sandvik är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAND på Large Cap. Sandvik verkar inom sektorn Industri och aktien har 47351 st ägare hos Avanza samt 10714 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och är idag verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sandvik, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sandvik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt