Handelsbanken A (SHB A) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Handelsbanken A aktie

SHB A  

Handelsbanken bedriver bankverksamhet. Inom banken erbjuds bland annat finansiering av olika slag som bolån, företagsfinansiering, finansiering via kapitalmarknaden samt riskhantering. Kunderna, både privat- och företagskunder, återfinns inom bankens hemmamarknader runtom Norden och Europa. Handelsbanken grundades under 1871 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Handelsbanken A tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 191 466 MSEK, en omsättning på 44 951 MSEK och med ett resultat på 16 031 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Handelsbanken A

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Handelsbanken A (SHB A) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Handelsbanken A aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SHB A. Aktien har ett P/E-tal på 11.9 och P/S-tal på 4.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Handelsbanken A utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Handelsbanken A senaste utdelning är 4.1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Handelsbanken A Avanza – se aktiekurs idag

Se Handelsbanken A senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Handelsbanken A – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Handelsbanken A.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Handelsbanken A.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Handelsbanken A

Handelsbanken A

TickerSHB A
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde191 466 MSEK
Omsättning44 951 MSEK
Vinst16 031 MSEK
P/E11.9
P/S4.3
Utdelning4.1 SEK
Direktavkastning4.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Handelsbanken A

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Handelsbanken A? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter