Analys: Stor rabatt ger bra risk/reward – köp för 40 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analys: Stor rabatt ger bra risk/reward – köp för 40 procent uppsida

Analys:

Analysguiden har inlett bevakning av processtyrningsbolaget Sintercast och sätter ett motiverat värde på 145 kronor per aktie. Värderingen baseras på ett väg scenario och bedöms ha en attraktiv risk/reward ratio jämfört med aktuell aktiekurs. Samtidigt bär bolaget på en stor värderingsrabatt, vilket Analysguiden menar kan förklaras av att marknaden inte ser någon tillväxt bortom 2028.

  • Analysguiden bedömer att Sintercast har en attraktiv risk/reward ratio.
  • De anser att aktiemarknaden inte ser någon tillväxt för bolaget efter 2028.
  • Analysguiden förutspår en möjlig vinsttillväxt på upp till tio procent per år de kommande fem åren för Sintercast.

Orsaker till värderingsrabatten

Enligt Analysguiden kan värderingsrabatten förklaras av att aktiemarknaden inte förutser någon tillväxt för Sintercast efter 2028, och en rörelsemarginal på 20 procent. Bolaget bemöter detta genom teknikutveckling, bland annat genom att stödja MAN:s nya tunga vätgasmotor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtida lönsamhet

Analysguiden tror att Sintercasts lönsamhet kommer att öka i framtiden, mycket tack vare minskade personalkostnader. Antalet anställda minskade från 32 till 28 under 2023, och bolaget räknar med att kunna nå en rörelsemarginal på 40 procent 2028 med lägre personalkostnader och större volymer. Detta skulle kunna innebära en vinsttillväxt på upp till tio procent per år under de kommande fem åren.

På Börskollen följer vi noga med på hur Sintercasts aktiekurs utvecklas och vi kommer att hålla er uppdaterade med ny information.

Börskollen om SinterCast

SinterCast är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SINT på Small Cap. SinterCast verkar inom sektorn Industri och aktien har 1916 st ägare hos Avanza samt 627 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SinterCast är ett industribolag. Bolaget är idag specialiserade inom processtyrningssystem för volymproduktion inom gjutgodsindustrin, särskilt inriktat mot kompaktgrafitjärn (CGI). Idag tillhandahålls precisionsmätningar, samt komponenter och tillhörande installationstjänster. Störst marknad återfinns inom den nordamerikanska marknaden, där kunderna är verksamma inom fordonsindustrin. SinterCast grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Katrineholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SinterCast, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SinterCast

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt