SinterCast (SINT) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

SinterCast aktie

SINT  

SinterCast är ett industribolag. Bolaget är idag specialiserade inom processtyrningssystem för volymproduktion inom gjutgodsindustrin, särskilt inriktat mot kompaktgrafitjärn (CGI). Idag tillhandahålls precisionsmätningar, samt komponenter och tillhörande installationstjänster. Störst marknad återfinns inom den nordamerikanska marknaden, där kunderna är verksamma inom fordonsindustrin. SinterCast grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Katrineholm.

SinterCast tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 1 022 MSEK, en omsättning på 118 MSEK och med ett resultat på 23 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien SinterCast

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper SinterCast (SINT) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

SinterCast aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern SINT. Aktien har ett P/E-tal på 45.2 och P/S-tal på 10.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

SinterCast utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

SinterCast senaste utdelning är 4 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

SinterCast Avanza – se aktiekurs idag

Se SinterCast senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter SinterCast – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien SinterCast.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i SinterCast.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om SinterCast

SinterCast

TickerSINT
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde1 022 MSEK
Omsättning118 MSEK
Vinst23 MSEK
P/E45.2
P/S10.8
Utdelning4 SEK
Direktavkastning2.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SinterCast

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SinterCast? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter