Analys: Tuff byggmarknad och lägre förvärvstak – avvakta med installationsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Tuff byggmarknad och lägre förvärvstak – avvakta med installationsbolaget

Analys:

Enligt en analys från Affärsvärlden kan installationsbolaget Instalco ha en ljus framtid trots den aktuella svårigheten på byggmarknaden. Trots att bolagets tidigare starka förvärvstillväxt kan saknas för att stärka vinster på kort sikt, kan aktien ändå ha en potential på 30 procent inom de kommande åren.

  • Affärsvärlden förutspår en potentiell ökning på 30 procent för Instalco aktien inom ett par år.
  • Byggmarknaden är för närvarande svår, vilket kan påverka bolagets förmåga att öka sina vinster genom förvärv.

Analysen från Affärsvärlden understryker att det finns en risk att Instalco inte kommer att kunna dra nytta av samma starka förvärvstillväxt som tidigare för att öka sin vinst på kort sikt. Byggmarknaden är för närvarande i ett mörkt läge, vilket kan skapa utmaningar för företaget.

En ljus framtid möjlig

Trots de aktuella utmaningarna på byggmarknaden, visar Affärsvärldens huvudscenario att det finns en ljus framtid för Instalco. Inom ett par år kan aktien ha en potential på 30 procent. Detta är ett positivt tecken för investerare som ser långsiktigt på bolaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rådgivning från Affärsvärlden

Vi på Börskollen noterar att Affärsvärlden avger en neutral rådgivning när det gäller Instalco. "Trots den goda historiken väljer vi att avstå från aktien med ett neutralt råd", skriver tidningen i sin slutsats. Denna analys indikerar att det kan vara klokt att avvakta och se hur situationen utvecklas för företaget innan man fattar några investeringsbeslut.

Börskollen om Instalco

Instalco är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INSTAL på Large Cap. Instalco verkar inom sektorn Industri och aktien har 10324 st ägare hos Avanza samt 1875 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Instalco är verksamma inom installations- och servicetjänster. Bolagets kärnverksamhet är främst inriktad mot installation och underhåll inom värme- och sanitet (VS). Utöver erbjuder bolaget diverse tjänster inom el-, kyla och industriella installationer. Störst marknad återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget kom till via en sammanslagning av ett flertal installationsbolag under 2014 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Instalco, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Instalco

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Instalco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt