Analys: Tuff start för BTS – men gradvis förbättring under året
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analys: Tuff start för BTS – men gradvis förbättring under året

Analys:

Konsult- och utbildningsbolaget BTS förväntas ha en stark försäljningsutveckling under 2024, enligt en analys utförd av Penser Access by Carnegie. Trots en tuff start på året och en utmanande marknadssituation, tror analyshuset att företagets organiska tillväxt kommer att öka. Dock har man sänkt sina förväntningar på bolagets ebita.

  • Enligt Penser Access by Carnegie kommer BTS:s försäljning att förbättras under 2024.
  • Analysfirman sänker dock sina ebita-prognoser för bolaget, till följd av en svag inledning på året och en ansträngd marknad.
  • Trots utmaningar på marknaden förväntas BTS:s marginaler gradvis förbättras framöver.

Penser Access by Carnegie uttrycker optimism inför BTS:s framtida försäljningsutveckling. Detta trots att man justerar ner sina ebita-prognoser för bolaget, baserat på en svag inledning av året. Ebita-marginalen blev 9,5 procent, vilket är cirka 6 procent under konsensus, till stor del på grund av en tveksam marknad i Europa. Penser har sänkt sin ebita-prognos för 2024 med 5,9 procent, och för nästa år med 4,7 procent.

Utmanande marknadsförhållanden

Med anledning av den svaga starten på året och en utmanande marknad, har Penser valt att höja den viktade genomsnittliga kapitalkostnaden (WACC) till 9 procent från 8,5 procent. Detta har lett till ett lägre motiverat värde på 350-390 kronor (380-400).

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Pensers bedömning är att BTS, trots en utmanande marknad, kommer att fortsätta visa en gradvis förbättring av marginalerna under de kommande kvartalen.

Börskollen om BTS Group

BTS Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BTS B på Mid Cap. BTS Group verkar inom sektorn Industri och aktien har 2145 st ägare hos Avanza samt 518 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

BTS Group är ett konsult- och utbildningsbolag. Bolaget erbjuder idag egenutvecklade program inom arbetsområdena affärsstrategi, affärsmannaskap, ledarskap och försäljning. Utöver innehas kompetens inom digitaliseringsrelaterade frågor. Verksamhet innehas på internationell nivå inom ett flertal globala regioner, med små- och medelstora bolag som dominerande kundbas. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om BTS Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BTS Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BTS Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt