Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden behåller sitt motiverade värde för forskningsbolaget

Active Biotech, det framstående forskningsbolaget, kommer att behålla sitt motiverade värde på 1,5 kronor per aktie, enligt en nyligen genomförd analys av Analysguiden. Nyheten kommer efter att bolaget annonserade en företrädesemission på 51 miljoner kronor, vilket garanteras till drygt 50 procent och som syftar till att täcka företagets utgifter till slutet av 2024.

Företrädesemission ska täcka utgifter

Active Biotech har nyligen meddelat om en företrädesemission på 51 miljoner kronor. Denna finansiella manöver är utformad för att täcka bolagets utgifter till slutet av 2024. Emissionen är garanterad till drygt 50 procent, vilket ger en viss säkerhet för bolagets ekonomiska framtid.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Samarbete med holländska institutioner

I sin analys påpekar Analysguiden att Active Biotech, trots sin nuvarande brist på resurser för att självständigt driva projekt till proof-of-concept, kan finna en möjlig lösning genom sitt samarbete med holländska institutioner. Detta samarbete, tillsammans med prövarledda studier under 2024, kan hjälpa bolaget att gå vidare mot ett vetenskapligt och kommersiellt resultat. "Active Biotech saknar i dagsläget resurser att på egen hand driva projekt till proof-of-concept, men samarbetet med de holländska institutionerna kan vara en framkomlig genväg. Prövarledda studier under 2024 hjälper bolaget att ta sig vidare mot ett vetenskapligt och kommersiellt resultat," skriver Analysguiden.

Om Active Biotech

Active Biotech är verksamma inom bioteknik. Idag bedriver bolaget utveckling inom läkemedel för behandling av neurodegenerativa och inflammatoriska sjukdomar samt cancer. Laquinimod, en substans i tablettform med immunmodulerande egenskaper, används för behandling av multipel skleros och vid behandling av Huntingtons sjukdom. Bolagets huvudkontor ligger i Lund.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Active Biotech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.