Analysguiden behåller sitt motiverade värde för forskningsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Analysguiden behåller sitt motiverade värde för forskningsbolaget

Analysguiden

Active Biotech, det framstående forskningsbolaget, kommer att behålla sitt motiverade värde på 1,5 kronor per aktie, enligt en nyligen genomförd analys av Analysguiden. Nyheten kommer efter att bolaget annonserade en företrädesemission på 51 miljoner kronor, vilket garanteras till drygt 50 procent och som syftar till att täcka företagets utgifter till slutet av 2024.

Företrädesemission ska täcka utgifter

Active Biotech har nyligen meddelat om en företrädesemission på 51 miljoner kronor. Denna finansiella manöver är utformad för att täcka bolagets utgifter till slutet av 2024. Emissionen är garanterad till drygt 50 procent, vilket ger en viss säkerhet för bolagets ekonomiska framtid.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Samarbete med holländska institutioner

I sin analys påpekar Analysguiden att Active Biotech, trots sin nuvarande brist på resurser för att självständigt driva projekt till proof-of-concept, kan finna en möjlig lösning genom sitt samarbete med holländska institutioner. Detta samarbete, tillsammans med prövarledda studier under 2024, kan hjälpa bolaget att gå vidare mot ett vetenskapligt och kommersiellt resultat. "Active Biotech saknar i dagsläget resurser att på egen hand driva projekt till proof-of-concept, men samarbetet med de holländska institutionerna kan vara en framkomlig genväg. Prövarledda studier under 2024 hjälper bolaget att ta sig vidare mot ett vetenskapligt och kommersiellt resultat," skriver Analysguiden.

Om Active Biotech

Active Biotech är verksamma inom bioteknik. Idag bedriver bolaget utveckling inom läkemedel för behandling av neurodegenerativa och inflammatoriska sjukdomar samt cancer. Laquinimod, en substans i tablettform med immunmodulerande egenskaper, används för behandling av multipel skleros och vid behandling av Huntingtons sjukdom. Bolagets huvudkontor ligger i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Active Biotech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt