Analysguiden höjer Eastnines motiverade värde
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analysguiden höjer Eastnines motiverade värde

Analysguiden

Analysguiden höjer nu sitt motiverade värde för fastighetsbolaget Eastnines till 180 kronor, enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys. Detta är en betydande höjning jämfört med den tidigare analysen i juli, där det motiverade värdet låg mellan 118 och 162 kronor.

Analysguiden förutspår att Eastnines kommer att fortsätta sin tillväxt genom ytterligare fastighetsförvärv, särskilt i Polen, vilket kommer att bidra till en betydande ökning av bolagets hyresintäkter utöver den årliga indexeringen.

Förväntningar på ökat förvaltningsresultat

Analysguiden kommenterar: "Under nästa år räknar vi med att bolaget genomför ytterligare förvärv av fastigheter, troligen i Polen. Det gör att vi ser en klar ökning i hyresintäkterna utöver den årliga indexeringen. För 2024 prognosticerar vi att bolaget når ett förvaltningsresultat per aktie om 11,15 kronor".

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Uppåtgående aktiekurs

Den positiva analysen har haft en påtaglig inverkan på Eastnines aktiekurs på Stockholmsbörsen. Aktien har stigit med 0,8 procent till 148,2 kronor, vilket visar att investerare ser positivt på bolagets framtidsutsikter.

Om Eastnine

Eastnine är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 3209st ägare hos Avanza samt 855st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Eastnine är ett investmentbolag som övergår mot att bli ett renodlat fastighetsbolag med målet att generera förutsägbara kassaflöden genom att vara en långsiktig ägare av attraktiva kommersiella fastigheter på centrala lägen i de baltiska huvudstäderna Vilnius, Riga och Tallinn. Bolaget gick fram till 2017 under namnet East Capital Explorer. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eastnine

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Eastnine

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt