Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden höjer industribolaget

I en nyligen publicerad uppdragsanalys meddelade Analysguiden att de har beslutat att höja värderingsintervallet för industribolaget VBG Group. Det nya intervallet ligger nu mellan 250 och 270 kronor, uppe från tidigare 243 kronor. Analysguiden menar att VBG Group fortfarande undervärderas jämfört med andra långsiktigt lönsamma industribolag.

Enligt Analysguiden är företagets utsikter mer positiva än för många andra inom samma sektor. De poängterar att VBG Group's EV/EBIT för 2023 ligger på omkring 8, vilket kan jämföras med 15 för referensgruppen. Detta tyder på att VBG Group för närvarande värderas till ett lägre pris i förhållande till sina intäkter än vad dess konkurrenter gör.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Starka kassaflöden och minskad nettoskuld

Analysguiden påpekar även att VBG Group har starka kassaflöden vilket gradvis minskar företagets nettoskuld. Denna situation ger företaget god flexibilitet för antingen att genomföra förvärv eller att höja sina utdelningar till aktieägarna. Dessa faktorer bidrar till Analysguidens beslut att höja värderingsintervallet för VBG Group och stärker deras tro på företagets framtida lönsamhet.

Om VBG Group

VBG Group är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 6363st ägare hos Avanza samt 1479st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

VBG Group är en industrikoncern. Koncernen investerar, äger och förvaltar ett flertal större industribolag på global nivå. Industribolagen verkar med egen affärsinriktning och exempel på produkter inom koncernen innefattar exempelvis släpvagnskopplingar, trailers, klimatsystem, samt axel- och navkopplingar. Störst verksamhet återfinns inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Trollhättan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om VBG Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien VBG Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.