VBG (VBG B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

VBG aktie

VBG B  

VBG Group är en industrikoncern. Koncernen investerar, äger och förvaltar ett flertal större industribolag på global nivå. Industribolagen verkar med egen affärsinriktning och exempel på produkter inom koncernen innefattar exempelvis släpvagnskopplingar, trailers, klimatsystem, samt axel- och navkopplingar. Störst verksamhet återfinns inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Trollhättan.

VBG tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 4 313 MSEK, en omsättning på 3 693 MSEK och med ett resultat på 250 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien VBG

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper VBG (VBG B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

VBG aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern VBG B. Aktien har ett P/E-tal på 17.2 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

VBG utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

VBG senaste utdelning är 4.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

VBG Avanza – se aktiekurs idag

Se VBG senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter VBG – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien VBG.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i VBG.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om VBG

VBG

TickerVBG B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde4 313 MSEK
Omsättning3 693 MSEK
Vinst250 MSEK
P/E17.2
P/S1.4
Utdelning4.5 SEK
Direktavkastning2.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien VBG

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om VBG? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter