Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden justerar ned riktkursen för New Wave

Analysguiden har reviderat sin riktkurs för varumärkesbolaget New Wave, vilket nu är satt till 110 kronor, ned från tidigare 117 kronor. Denna omvärdering kommer i ljuset av en svag tredje kvartalsrapport och en mer försiktig prognos för kommande kvartal.

Analysguiden baserar sin revidering på en nyligen utförd uppdragsanalys, där de har justerat ner sina förväntningar för åren 2023 och 2024. Detta baseras på företagets rapport för tredje kvartalet, som visade mer modesta resultat än väntat, samt en mer konservativ utsikt för kommande kvartal.

Attraktiva framtida multiplar

Analysguidens estimat för New Wave visar på en mycket attraktiv koefficient för P/E (pris/vinst) på 10,6 för 2024, och en EV/EBIT (företagsvärde/EBIT) på 8,7. För 2025 uppgår de motsvarande multiplarna till 9,6x och 7,9x, vilket indikerar en stark förväntad tillväxt trots den reviderade riktkursen.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Värdepapperets värde

Under måndagsmorgonen bytte värdepappret händer till 84,7 kronor. Trots nedjusteringen av riktkursen, ser Analysguiden fortfarande ett högt värde i New Waves aktier, vilket kan vara av intresse för potentiella investerare som vill ta del av företagets förväntade tillväxt.

Om New Wave

New Wave är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 22623st ägare hos Avanza samt 4476st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

New Wave Group är verksamma inom sport-, gåvo- och inredningssektorn. Bolaget fokuserar på etablering, förvärv och vidare utveckling av ett flertal varumärken inom nämnda sektorer. Exempel på varumärken som går under koncernen innefattar exempelvis Kosta Boda, Craft, Orrefors samt Clique. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om New Wave

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien New Wave

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.