Analysguiden justerar upp prognos och riktkurs för hemelektronikkedjan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analysguiden justerar upp prognos och riktkurs för hemelektronikkedjan

Analysguiden

I ljuset av de senaste ekonomiska uppdateringarna, reviserar Analysguiden sina prognoser för hemelektronikkedjan Elon. Enligt deras senaste rapport förväntas Elon redovisa en mindre förlust för 2023 än tidigare förutsagt, vilket leder till en höjning av riktkursen till 30 kronor från tidigare 25 kronor.

Förbättrade prognoser för 2023

Enligt Analysguiden kommer Elon att redovisa en förlust för 2023, men förlusten förväntas vara mindre än tidigare antaget. Detta har lett till att analyshuset har valt att justera upp sina resultatprognoser för 2023. Dock förblir prognoserna för 2024 och 2025 oförändrade.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Riktkursen höjs

Den nya riktkursen på 30 kronor motsvarar en ev/ebitda på 9,5x för prognosen för 2023. För 2024 och 2025 räknar man med en ev/ebitda på respektive 5x och 4x. Denna uppjustering av riktkursen indikerar en förbättrad ekonomisk framtid för hemelektronikkedjan Elon, trots förväntade förluster.

Om Elon

Elon är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2664st ägare hos Avanza samt 450st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Elon är en industrikoncern. Affärsverksamheten är specialiserad inom hemelektronik samt telekomprodukter. Bolaget verkar som ett holdingbolag och inom verksamheten återfinns ett flertal produkter och tjänster som integrerar orderhanterings- och logistiktjänster för hantering av inköp, distribution och lagerhållning. Huvudkontoret ligger i Örebro.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Elon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Elon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt