Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AnalysguidenFoto: Pressbild Elon

Analysguiden justerar upp prognos och riktkurs för hemelektronikkedjan

I ljuset av de senaste ekonomiska uppdateringarna, reviserar Analysguiden sina prognoser för hemelektronikkedjan Elon. Enligt deras senaste rapport förväntas Elon redovisa en mindre förlust för 2023 än tidigare förutsagt, vilket leder till en höjning av riktkursen till 30 kronor från tidigare 25 kronor.

Förbättrade prognoser för 2023

Enligt Analysguiden kommer Elon att redovisa en förlust för 2023, men förlusten förväntas vara mindre än tidigare antaget. Detta har lett till att analyshuset har valt att justera upp sina resultatprognoser för 2023. Dock förblir prognoserna för 2024 och 2025 oförändrade.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Riktkursen höjs

Den nya riktkursen på 30 kronor motsvarar en ev/ebitda på 9,5x för prognosen för 2023. För 2024 och 2025 räknar man med en ev/ebitda på respektive 5x och 4x. Denna uppjustering av riktkursen indikerar en förbättrad ekonomisk framtid för hemelektronikkedjan Elon, trots förväntade förluster.

Om Elon

Elon är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2664st ägare hos Avanza samt 450st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Elon är en industrikoncern. Affärsverksamheten är specialiserad inom hemelektronik samt telekomprodukter. Bolaget verkar som ett holdingbolag och inom verksamheten återfinns ett flertal produkter och tjänster som integrerar orderhanterings- och logistiktjänster för hantering av inköp, distribution och lagerhållning. Huvudkontoret ligger i Örebro.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Elon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Elon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.