Electra Gruppen (ELEC) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Electra Gruppen aktie

ELEC  

Electra Gruppen är en industrikoncern specialiserade inom hemelektronik samt telekomprodukter. Bolaget verkar som ett holdingbolag och inom verksamheten återfinns ett flertal produkter och tjänster som integrerade orderhanterings- och logistiktjänster för hantering av inköp, distribution, lagerhållning och marknadsföring. Huvudkontoret ligger i Kalmar.

Electra Gruppen tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Hemelektronik. Bolaget har ett börsvärde på 319 MSEK, en omsättning på 1 854 MSEK och med ett resultat på 25 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Electra Gruppen

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Electra Gruppen (ELEC) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Electra Gruppen aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern ELEC. Aktien har ett P/E-tal på 12.8 och P/S-tal på 0.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Electra Gruppen utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Electra Gruppen senaste utdelning är 4.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 6.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Electra Gruppen Avanza – se aktiekurs idag

Se Electra Gruppen senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Electra Gruppen – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Electra Gruppen.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Electra Gruppen.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Electra Gruppen

Electra Gruppen

TickerELEC
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschHemelektronik
Börsvärde319 MSEK
Omsättning1 854 MSEK
Vinst25 MSEK
P/E12.8
P/S0.2
Utdelning4.3 SEK
Direktavkastning6.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Electra Gruppen

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Electra Gruppen? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter