Analysguiden: Lägre tillväxt men fortsatt positiva till Beijer Almas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analysguiden: Lägre tillväxt men fortsatt positiva till Beijer Almas

Analysguiden:

Verkstadsföretaget Beijer Almas tredje kvartalsrapport har lett till en ny bedömning av företagets aktievärde. Analysguiden, en välkänd aktör inom finansanalyser, har justerat det motiverade värdet för Beijer Almas aktie till mellan 204 och 226 kronor, enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys.

Tidigare, innan Beijer Almas Q3-rapport släpptes, värderade Analysguiden företagets aktie till 222 kronor. Men nu ser de en annorlunda bild av företagets ekonomiska framtid.

Förväntningar om lägre tillväxt och fortsatt högt ränteläge

I sin analys förklarar Analysguiden att de förväntar sig en lägre organisk tillväxt för Beijer Alma under kommande kvartal, samt ett fortsatt högt ränteläge. De baserar sin värdering på bolagets femårssnitt, vilket innebär en EV/EBIT-multipel på 16 och P/E-tal på 21. Trots de lägre tillväxtprognoserna är Analysguiden fortsatt positiva till bolaget. Baserat på deras prognoser för 2024 ger detta ett nytt motiverat värde för Beijer Almas aktie inom intervallet 204 – 226 kronor.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Beijer Almas aktie upp på börsen

Reaktionen på börsen har varit positiv. Beijer Almas aktie har stigit med 3,1 procent till kursen 177,4 kronor. Det återstår att se hur aktiemarknaden kommer att reagera på Analysguidens justerade värdering i det långsiktiga perspektivet.

Om Beijer Alma

Beijer Alma är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 7542st ägare hos Avanza samt 1759st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Beijer Alma är en internationell industrigrupp. Störst affärsinriktning återfinns inom utvecklingen av komponenttillverkning, där koncernen drivs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning. Ett aktivt, långsiktigt strategi- och utvecklingsarbete är en central del av bolagets affärsverksamhet. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beijer Alma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Beijer Alma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt