Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden:

Analysguiden: Lägre tillväxt men fortsatt positiva till Beijer Almas

Verkstadsföretaget Beijer Almas tredje kvartalsrapport har lett till en ny bedömning av företagets aktievärde. Analysguiden, en välkänd aktör inom finansanalyser, har justerat det motiverade värdet för Beijer Almas aktie till mellan 204 och 226 kronor, enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys.

Tidigare, innan Beijer Almas Q3-rapport släpptes, värderade Analysguiden företagets aktie till 222 kronor. Men nu ser de en annorlunda bild av företagets ekonomiska framtid.

Förväntningar om lägre tillväxt och fortsatt högt ränteläge

I sin analys förklarar Analysguiden att de förväntar sig en lägre organisk tillväxt för Beijer Alma under kommande kvartal, samt ett fortsatt högt ränteläge. De baserar sin värdering på bolagets femårssnitt, vilket innebär en EV/EBIT-multipel på 16 och P/E-tal på 21. Trots de lägre tillväxtprognoserna är Analysguiden fortsatt positiva till bolaget. Baserat på deras prognoser för 2024 ger detta ett nytt motiverat värde för Beijer Almas aktie inom intervallet 204 – 226 kronor.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Beijer Almas aktie upp på börsen

Reaktionen på börsen har varit positiv. Beijer Almas aktie har stigit med 3,1 procent till kursen 177,4 kronor. Det återstår att se hur aktiemarknaden kommer att reagera på Analysguidens justerade värdering i det långsiktiga perspektivet.

Om Beijer Alma

Beijer Alma är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 7542st ägare hos Avanza samt 1759st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Beijer Alma är en internationell industrigrupp. Störst affärsinriktning återfinns inom utvecklingen av komponenttillverkning, där koncernen drivs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning. Ett aktivt, långsiktigt strategi- och utvecklingsarbete är en central del av bolagets affärsverksamhet. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Beijer Alma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beijer Alma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.