Analysguiden sänker värderingen av Tura Group – svag rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analysguiden sänker värderingen av Tura Group – svag rapport

Analysguiden

Analysguiden har reviderat ner det motiverade värdet för Tura Group till 4,50 kronor per aktie från tidigare 5,00 kronor. Justeringen kommer efter en svag första kvartalsrapport och påverkas av både en hackerattack och ett ogynnsamt marknadsklimat.

  • Det motiverade värdet sänks till 4,50 kronor per aktie.
  • Q1-rapporten visar lägre intäkter och negativt resultat.
  • Analysguiden justerar ner sina prognoser för innevarande år.

Svagt första kvartal

Inledningen av året blev svag för Tura Group, vilket bland annat beror på en hackerattack i december som påverkade verksamheten under januari 2024. Företaget upplevde också ett svagt marknadssentiment som bidrog till lägre intäkter och ett negativt resultat.

Analysguiden noterade att intäkts- och resultatutvecklingen låg under förväntningarna. "Intäkts- och resultatutvecklingen låg något lägre än våra förväntningar – detta som en konsekvens av en svagare bruttomarginal än förväntat men även det rådande makroekonomiska läget. Vi räknar dock med att se både förbättrad försäljning och resultat under andra halvåret", skriver Analysguiden.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Justering av prognoser

Efter att Tura Groups ledning indikerat en lägre ebitda-nivå för innevarande år, har Analysguiden valt att sänka sina prognoser. Den största justeringen sker för året 2024, men mindre nedjusteringar görs även för de kommande åren. Det nya motiverade värdet på 4,50 kronor per aktie reflekterar en genomsnittlig nedjustering av vinstprognosen med tio procent för perioden 2024-2026.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen för Tura Group noga och rapportera om eventuella förändringar som kan påverka bolagets värdering och framtidsutsikter.

Börskollen om Tura Group

Tura Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TURA på Spotlight. Tura Group verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 428 st ägare hos Avanza samt 144 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tura är en distributör med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget erbjuder återförsäljare i huvudsak tillbehör inom konsumentelektronik: ljud, video, mobil, dator, foto, gaming, TV, baby samt hem och hushåll. Utöver det bedrivs även handel inom professionell foto, video och skrivare. Bolaget grundades 2021 som SPACett och har sitt huvudkontor i Kungsbacka.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tura Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tura Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt