Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden sänker värderingen på medicinteknikbolaget

Synthetic MR, det framstående medicinteknikbolaget, har fått sitt motiverade värde sänkt till 37,5 kronor, ner från tidigare 45 kronor, enligt en nyligen publicerad analys från Analysguiden. Detta beslut kommer trots att bolaget rapporterade en ökning i omsättningen under tredje kvartalet.

Stabil tillväxt men ändå sänkt värdering

Synthetic MR presenterade nyligen sin kvartalsrapport för tredje kvartalet. Bolaget rapporterade en omsättning på 21,7 miljoner kronor, en ökning jämfört med föregående år, samt en organisk tillväxt på 14 procent. Rörelseresultatet landade på 4,5 miljoner kronor, vilket var en marginell ökning jämfört med samma period föregående år.

Trots denna positiva utveckling har Analysguiden valt att sänka sitt motiverade värde för bolaget. Enligt analysbolaget är detta en mindre justering baserad på en sänkt omsättningsprognos för 2023, från 95 miljoner kronor till 91 miljoner kronor.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utsikterna för Synthetic MR

Analysguiden ser ändå en ljus framtid för Synthetic MR. I sin kommentar till analysen skriver de: "Synthetic MR ser mycket intressant ut med vad vi bedömer ett par års stabil tillväxt med relativt fasta kostnader vilket medför en kraftigt ökad vinst kommande år. Även om årets multiplar ser utmanande ut kommer dessa sjunka snabbt enligt vår prognos".

Det återstår att se hur Synthetic MR kommer att hantera denna nya värdering och om bolagets positiva tillväxt kommer att fortsätta i framtiden.

Om SyntheticMR

SyntheticMR är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1350st ägare hos Avanza samt 463st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SyntheticMR är verksamma inom utveckling av analys - och avbildningsmetoder. Tekniken används huvudsakligen för magnetisk resonanstomografi (MR) inom sjukvården. Tekniken baseras på kvantifieringsbaserad metod som ämnar öka effektiviteten och kvalitén i nuvarande MR-undersökningar. Bolaget etablerades under 2007 och har sitt huvudkontor i Linköping.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SyntheticMR

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SyntheticMR

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.