Analysguiden sänker Waystream efter svagt fjärde kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden sänker Waystream efter svagt fjärde kvartal

Analysguiden

Teknikföretaget Waystream har fått sitt motiverade värde nedsatt av Analysguiden, från 50 till 40 kronor, efter ett svagt fjärde kvartal. På grund av detta har väntade estimat för omsättning och rörelseresultat för åren 2024 och 2025 justerats nedåt. Trots detta noteras en positiv försäljningstillväxt på 41 procent i Centraleuropa och Tyskland.

  • Waystreams värde sänks av Analysguiden till 40 kronor efter svagt fjärde kvartal.
  • Estimat för omsättning och rörelseresultat för 2024 och 2025 har justerats nedåt.
  • Företaget upplever dock en positiv försäljningstillväxt på 41 procent i Centraleuropa och Tyskland.

Waystream, som är ett teknikbolag fokuserat på nätverksswitchar, förväntas nu uppnå en omsättning på 125 miljoner kronor under 2024 och 150 miljoner under 2025, vilket är en nedjustering från tidigare estimat på 150 respektive 180 miljoner. Motsvarande förändringar har skett för företagets rörelseresultat, som nu förväntas bli 14 miljoner för 2024 och 27 miljoner för 2025, ned från tidigare 24 respektive 32 miljoner kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Positiv utveckling i Europa

Trots den svaga prestationen under fjärde kvartalet har Waystream lyckats uppnå en positiv försäljningstillväxt på 41 procent i Centraleuropa och Tyskland. Enligt Analysguiden finns det stora möjligheter för företagets nätverksswitchar på den europeiska marknaden. "Att Europa ska gå från 80 till 200 miljoner hushåll med Gigabit-uppkoppling på 5 år skapar en starkt växande marknad för nätverksswitchar. Då kinesiska tillverkare som Huawei till största delen lämnat Europa har ”Made in Sweden” blivit något av en konkurrensfördel för Waystream", skriver Analysguiden.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på Waystreams framtida utveckling och prestation på den växande europeiska marknaden.

Börskollen om Waystream

Waystream är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern WAYS på First North. Waystream verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3111 st ägare hos Avanza samt 520 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Waystream Holding utvecklar och säljer fiberbaserad bredbandsutrustning, vilket främst innefattar switchlösningar och intelligenta routrar. Lösningar som levereras inkluderar realtidsövervakning, Punkt-till-Punkt (PtP)-, SDN och MPC lösningar. Utöver kärnverksamheten erbjuder bolaget tillhörande teknisk support, utbildning och teknisk rådgivning. Bolaget har rötter inom PacketFront-gruppen men avknoppades under 2012 som separat bolag. Huvudkontoret ligger i Kista.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Waystream, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Waystream

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Waystream

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt