Analysguidens syn på Systemairs aktiekurs och framtidsutsikter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguidens syn på Systemairs aktiekurs och framtidsutsikter

Analysguidens

Förväntningarna på Systemair har sänkts efter att aktien tagit ett fall till följd av bolagets senaste delårsrapport, menar Analysguiden. Man påpekar att aktiekursen nu har justerats för att ta höjd för en potentiell besvikelse i det fjärde kvartalet, samtidigt som jämförelsetalen blir lättare och valutaeffekterna mindre.

  • Aktiekursen och förväntningarna på Systemair har justerats ned efter den senaste delårsrapporten.
  • Kursfallet kan också vara en konsekvens av utflöden ur småbolagsfonder.
  • Analysguiden håller fast vid ett motiverat värde om 75 kronor för Systemair, trots att aktien handlas till ett lägre pris på börsen.

Delårsrapporten för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, som publicerades i början av mars, visade ett nettoresultat som inte levde upp till förväntningarna. Analysguiden menar att den primära orsaken till denna besvikelse var att förhoppningarna på Systemair var för högt ställda.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Systemairs aktiekurs och framtid

Utöver detta hävdar Analysguiden att kursfallet även kan vara en effekt av utflöden ur flertalet småbolagsfonder. Trots aktiens nedgång och det sänkta marknadsvärdet, behåller Analysguiden sitt tidigare motiverade värde om 75 kronor för Systemair. För närvarande handlas aktien på börsen till kursen 71,3 kronor, vilket är en minskning med nästan 1 procent.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att noggrant följa utvecklingen för Systemair och dess aktiekurs, så att vi kan ge er läsare den senaste och mest relevanta informationen.

Börskollen om Systemair

Systemair är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SYSR på Large Cap. Systemair verkar inom sektorn Industri och aktien har 4434 st ägare hos Avanza samt 993 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Systemair, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Systemair

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Systemair

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt