Analyshuset behåller Trelleborg – ”liten organisk tillväxt”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analyshuset behåller Trelleborg – ”liten organisk tillväxt”

Analyshuset

Pareto Securities bedömer att Trelleborg kommer att uppvisa en liten organisk tillväxt under andra kvartalet. Rekommendationen "behåll" kvarstår med en riktkurs satt till 400 kronor. Enligt analysen har bolaget blivit mindre cykliskt och mer lönsamt efter strukturella förändringar.

  • Rekommendation "behåll" med riktkurs 400 kronor.
  • Prognostiserad justerad ebita-marginal på 18 procent för Q2.
  • Förväntad organisk tillväxt på 1 procent under andra kvartalet.

Pareto Securities har publicerat en analys där de förutspår att Trelleborg kommer att visa en liten organisk tillväxt under det andra kvartalet. Rekommendationen "behåll" upprepas, med en riktkurs på 400 kronor. Klicka här för att läsa hela analysen på Finwire.

Strukturella förändringar och förbättrade marginaler

Enligt Pareto har Trelleborgs strukturella förändringar gjort bolaget mindre cykliskt och mer lönsamt, vilket motiverar att det handlas till en premie jämfört med sin historiska värdering. För närvarande handlas Trelleborg till en premie på 29 procent jämfört med det tioåriga genomsnittet för NTM EV/EBIT.

Prognoser för marginaler och tillväxt

För det andra kvartalet prognostiseras en justerad ebita-marginal på 18 procent, och för helåret 2024 förväntas marginalerna uppgå till 18,2 procent. Vid 2026 väntas marginalerna ytterligare förbättras till 19,6 procent. Den organiska tillväxten för det andra kvartalet väntas vara 1 procent.

Vi på Börskollen följer noggrant Trelleborgs utveckling och ser fram emot att bevaka hur bolaget presterar framöver. Det är särskilt intressant att se hur strukturella förändringar och förbättrad efterfrågan kommer att påverka deras framtida tillväxt.

Pareto förväntar sig att den organiska tillväxten under andra halvåret kommer att öka, tack vare förbättrad efterfrågan och enklare jämförelsetal. Detta skulle ge en organisk tillväxt för helåret 2024 på 1 procent.

Börskollen om Trelleborg

Trelleborg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TREL B på Large Cap. Trelleborg verkar inom sektorn Material och aktien har 15822 st ägare hos Avanza samt 3949 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Trelleborg är experter på polymerbaserade lösningar. Företagets produkter används för att täta, dämpa och skydda olika typer av applikationer i industrimiljöer och fordonsutrustning. De har kunder inom tillverkningssektorn, transportbranschen, jordbruket och fordonsindustrin. Trelleborgs verksamhet sträcker sig över hela världen och omfattar flera olika affärsområden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Trelleborg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trelleborg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Trelleborg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt