Analyshuset: Därför bör Polestar avnoteras – ser fortsatt stor nedsida i aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyshuset: Därför bör Polestar avnoteras – ser fortsatt stor nedsida i aktien

Analyshuset:

Enligt analysföretaget Bernstein kan biltillverkaren Volvo och dess ägare Geely komma att avnotera det börsnoterade elbilsföretaget Polestar. Bernstein ser potential i varumärket och konceptet men menar att företaget inte bör vara en fristående aktie. Sedan Polestars börsnotering i USA har aktien rasat med 79 procent.

  • Bernstein rekommenderar att Polestar återgår till Volvo Cars-Geely-ekosystemet och avnoteras från börsen.
  • Analytiker från Bernstein har satt riktkursen för Polestars aktie till 1,15 dollar vilket indikerar en nedgång på 44 procent.
  • SEB-analytiker har tidigare uttryckt svårigheter att värdera Polestar på grund av dess höga kassaförbrukning.

Avnotering kan gynna varumärket

Bernstein ser ett värde i Polestars inriktning på innovation och dess bilar men ifrågasätter dess position som ett fristående företag på börsen. Istället föreslår analytikerna att Polestar bör återgå till Volvo Cars-Geely-ekosystemet. Denna förändring skulle dock göra aktieavkastningen osäker för nuvarande investerare.

Detta rapporterar Finwire om och hänvisar till Bloomberg News.

Polestars aktie har fallit kraftigt

Sedan Polestar börsnoterades i USA har aktiens värde fallit drastiskt. Bernstein har satt riktkursen för Polestars aktie till 1,15 dollar vilket indikerar en potentiell nedgång på 44 procent. Enligt SEB-analytiker är företagets höga kassaförbrukning en bidragande faktor till svårigheterna att sätta ett värde på Polestar.

Polestars VD, Thomas Ingenlath, bemötte SEB:s kommentarer genom att hävda att företagets värde enkelt kan ses genom att titta på aktiekursen.

Läs mer: 20 aktierna nätmäklarens kunder storköper – Försvarsbolaget i topp

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Polestar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.