SEB A (SEB A) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

SEB A aktie

SEB A  

SEB är en nordisk finansiell koncern. Banken erbjuder kunder i Norden och de baltiska länderna rådgivning och ett brett utbud av andra relaterade finansiella tjänster. I de nordiska länderna innehar verksamheten en stark inriktning mot företagsaffärer, sparande och investment banking. Banken har även kontor i Nordamerika och Asien för att fungera som en mellanhand mellan investerare och den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

SEB A tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 232 410 MSEK, en omsättning på 48 316 MSEK och med ett resultat på 19 409 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien SEB A

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper SEB A (SEB A) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

SEB A aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SEB A. Aktien har ett P/E-tal på 12 och P/S-tal på 4.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

SEB A utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

SEB A senaste utdelning är 4.1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

SEB A Avanza – se aktiekurs idag

Se SEB A senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter SEB A – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien SEB A.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i SEB A.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om SEB A

SEB A

TickerSEB A
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde232 410 MSEK
Omsättning48 316 MSEK
Vinst19 409 MSEK
P/E12
P/S4.4
Utdelning4.1 SEK
Direktavkastning3.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SEB A

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SEB A? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter