Analyshuset ser nytt köpläge – trots svag rapport och kursfall
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyshuset ser nytt köpläge – trots svag rapport och kursfall

Analyshuset

Systemair, som är verksamma inom ventilation, presenterade idag sin delårsrapport för det tredje kvartalet. Resultatet visade lägre siffror än vad analytiker hade förutspått, vilket leder till att aktien sjunker kraftigt. Trots det svaga resultatet upprepar Kepler Cheuvreux sin köprekommendation på Systemair.

  • Systemairs Q3-rapport visade lägre siffror än förväntat, vilket resulterade i en nedgång på cirka 10 procent i aktiekursen.
  • Kepler Cheuvreux upprätthåller sin köprekommendation på Systemair, trots att företagets nettoomsättning och justerad ebit kom in under analyshusets förväntningar.
  • Redeye är mer försiktiga i sin bedömning, och lyfter fram att de kommer att sänka sina prognoser för Systemair, främst på grund av en svag europeisk marknad.

Systemairs rapport visade en nettoomsättning som var 10,6 procent lägre än vad Kepler Cheuvreux hade förutspått. Dessutom landade den justerade ebiten 36,1 procent under analyshusets förväntningar. Trots dessa siffror upprätthåller Kepler sin köprekommendation på aktien, med en riktkurs på 97 kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Redeyes bedömning

Redeye är dock mer försiktig i sin bedömning av Systemair. I sin analys lyfter de fram att företagets ledning förväntar sig en mer positiv marknadsutveckling framöver, bland annat på grund av sänkta räntor och uppnådda inflationsmål. Trots detta planerar Redeye att sänka sina prognoser för företaget, främst på grund av en svag europeisk marknad.

Det är tydligt att marknadens förväntningar på Systemair var högre än vad företaget kunde leverera denna gång. Trots detta finns det fortfarande analyshus som ser positivt på företagets framtidsutsikter. På Börskollen kommer vi fortsätta att bevaka utvecklingen för Systemair och dess aktie.

Börskollen om Systemair

Systemair är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SYSR på Large Cap. Systemair verkar inom sektorn Industri och aktien har 4407 st ägare hos Avanza samt 982 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Systemair, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Systemair

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Systemair

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt