Analyshuset ser positivt på e-handelssektorn – och lyfter särskilt två bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analyshuset ser positivt på e-handelssektorn – och lyfter särskilt två bolag

Analyshuset

ABG Sundal Collier (ABGSC) har återigen en optimistisk syn på e-handelssektorn i Sverige. Trots stigande e-handelspenetration är aktiekurserna stabila och sektorn värderas lägre än andra konsumtionsbolag. ABG lyfter fram Boozt och Revolution Race som två särskilt intressanta bolag.

  • ABGSC ser en uppåtgående trend i e-handelssektorn.
  • Boozt och Revolution Race framhålls som favoritbolag.
  • E-handeln ökade med 29 procent jämfört med föregående år.

Enligt ett studiosamtal på ABG Private Banking har e-handelspenetrationen börjat stiga igen i Sverige. Trots detta saknas en tydlig riktning i aktiekurserna, och e-handelsbolag värderas i genomsnitt lägre än andra konsumtionsbolag. Denna mer nyktra värdering jämfört med pandemitiden, då många e-handelsbolag värderades likt mjukvarubolag, är en av de faktorer som pekar på en uppåtgående trend i sektorn.

Stabil efterfrågan på kläder

Private banking-analytikern Benjamin Wahlstedt påpekar att kläder är en stabil kategori, även under tuffare konsumenttider. Hushållen har spenderat 4–5 procent av sina budgetar på kläder de senaste 40 åren, vilket gör marknaden relativt ocyklisk. Wahlstedt menar att det finns potential för ytterligare onlinepenetration, särskilt med ny teknologi som AI-modeller, som kan minska behovet av att prova kläder fysiskt.

Rekommenderade aktier

ABG har gett Boozt en köprekommendation med en riktkurs på 155 kronor, medan Revolution Race har en riktkurs på 75 kronor. Dessa rekommendationer har tidigare meddelats till ABG:s kunder den 26 april respektive den 8 maj.

Enligt Svensk Handels e-handelsindikator ökade e-handeln sin omsättning med 29 procent jämfört med samma månad föregående år. Vi på Börskollen ser positivt på denna utveckling och anser att det finns goda möjligheter för fortsatt tillväxt inom sektorn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt