Analyshuset uppgraderar till köp: Stark position och betydande rabatt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyshuset uppgraderar till köp: Stark position och betydande rabatt

Analyshuset

Det globala analyshuset Jefferies har uppgraderat sin rekommendation för ventilationsbolaget Systemair till köp och upprepar sin riktkurs på 85 kronor. Uppgraderingen motiveras med Systemairs fördelaktiga position inom HVAC-industrin samt företagets attraktiva värdering.

  • Jefferies uppgraderar Systemair till köp och behåller riktkursen på 85 kronor.
  • Systemair anses vara väl positionerat för att dra nytta av marknadstrender inom HVAC-industrin när ekonomiska förhållanden förbättras.
  • Systemair värderas till en betydande rabatt i jämförelse med konkurrenter, enligt Jefferies.

Positiva utsikter för Systemair

Jefferies uppgradering baseras på två huvudskäl. Det första skälet är att Systemair, med sin globala närvaro och omfattande produktutbud, bedöms vara väl positionerat för att utnyttja starka marknadstrender inom den bredare HVAC-industrin. Jefferies förutspår att förbättrade makroekonomiska förhållanden kan gynna bolaget redan under andra halvåret 2024.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Systemair handlas till rabatt

Det andra skälet gäller bolagets värdering. Jefferies lyfter fram att Systemair handlas till en EV/EBIT på 13,5 gånger för räkenskapsåret 2024/25, vilket innebär en betydande rabatt jämfört med konkurrenter.

"Vi tror att den kortsiktiga vinstpressen är mer än inprisad och vi ser en potential för en ny tillväxtacceleration så snart som andra halvåret 2024, mot bakgrund av förbättrade makroekonomiska förhållanden och enklare jämförelser", skriver Jefferies.

Börskollen om Systemair

Systemair är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SYSR på Large Cap. Systemair verkar inom sektorn Industri och aktien har 4430 st ägare hos Avanza samt 1000 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Systemair, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Systemair

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Systemair

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt