Analytiker efter VD-avhoppet: Han tros bli SSAB:s efterträdare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analytiker efter VD-avhoppet: Han tros bli SSAB:s efterträdare

Analytiker

Stålbolaget SSAB:s VD, Martin Lindqvist, har meddelat att han avgår för att fokusera på styrelseuppdrag och rådgivande roller. Analytiker pekar ut Johnny Sjöström, affärsområdeschef för Specialstål, som den mest troliga efterträdaren.

  • Martin Lindqvist, VD för SSAB, har beslutat att lämna företaget.
  • Johnny Sjöström, affärsområdeschef för Specialstål, framhålls som trolig efterträdare.

Lindqvist meddelade sitt beslut tidigt i morse och planerar nu att ägna mer tid åt styrelseuppdrag och konsultation. Hans efterträdare har ännu inte utsetts, men Handelsbankens analytiker Christian Kopfer har pekat ut Johnny Sjöström som den mest sannolika kandidaten.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En inre rekrytering trolig

Sjöström har varit affärsområdeschef för Specialstål sedan 2019 och har tidigare varit chef för stålbolaget Uddeholm. Kopfer menar att Sjöströms framgångsrika arbete inom affärsområdet, med fokus på förbättring av pris och mix snarare än volym, gör honom till en stark kandidat för VD-posten.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen i SSAB och rapportera om eventuella förändringar i ledarskapet.

Börskollen om SSAB

SSAB är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SSAB B på Large Cap. SSAB verkar inom sektorn Material och aktien har 110046 st ägare hos Avanza samt 16584 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SSAB är verksamma inom stålindustrin. Bolaget erbjuder produkter och tjänster som utvecklats i samarbete med företagets kunder och innefattar huvudsakligen stål, höghållfast stål, samt specialstål och övriga konstruktionslösningar. Verksamheten drivs via flertalet produktionsanläggningar med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Kunderna återfinns inom varierande sektorer. SSAB grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SSAB, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SSAB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt