Analytiker: Förklaringen till OX2:s kraftiga kursfall förblir oklar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytiker: Förklaringen till OX2:s kraftiga kursfall förblir oklar

Analytiker:

Analytiker har svårt att hitta en tydlig orsak till vindkraftsbolaget OX2:s betydande kursfall i veckan. Bolagets aktie sjönk 7,7 procent under tisdagen och ytterligare 9,4 procent på onsdagen, men ingen direkt koppling till någon specifik händelse har kunnat identifieras.

  • OX2:s aktier sjönk med totalt 17,1 procent under tisdagen och onsdagen.
  • Analytiker har inte kunnat hitta en tydlig förklaring till kursfallet.
  • En möjlig orsak kan vara KPI-siffror från USA som påverkade hela den förnybara sektorn.

Trots att EU:s utredning av kinesiska turbintillverkare pågår, avfärdar analytikern Oskar Lindström från Danske Bank detta som en tänkbar anledning till kursfallet. Han uttrycker att han har svårt att se någon koppling mellan dessa två händelser.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Sökande efter svar

Carnegies analytiker Eivind Garvik har heller inte hittat någon bra förklaring till kursfallet. Han föreslår dock att KPI-siffror från USA kan ha spelat en roll.

"En del av fallet kan förklaras med inflationssiffror från USA som sänkte hela förnybara sektorn på onsdagen", säger han till Dagens Industri.

Vid Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen och kommer att rapportera om eventuella nya insikter kring OX2:s kursfall.

Börskollen om OX2

OX2 är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern OX2 på Large Cap. OX2 verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 14499 st ägare hos Avanza samt 3844 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

OX2 utvecklar och säljer vind- och solkraftsparker. Bolaget har specialiserat sig inom utveckling av land- och havsbaserad vindkraft, solkraft, nätanslutningar, energilagring och förvaltning av egenutvecklade projekt. Verksamheten innefattar förvärv av projekträttigheter, projektutveckling och leverans av projekten genom byggnation samt teknisk och kommersiell förvaltning. Bolaget är verksamma på den europeiska marknaden med huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om OX2, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien OX2

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt