Analytiker: Kassan sinar – Viaplay kan behöva ta in mer pengar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analytiker: Kassan sinar – Viaplay kan behöva ta in mer pengar

Analytiker:

Mediebolaget Viaplay kanske kommer att behöva skjuta upp sitt mål om ett positivt kassaflöde till 2028, vilket kan leda till ett behov av ytterligare extern finansiering, enligt en analys av Kepler Cheuvreux. De största orosmomenten inkluderar en potentiell förlust av Formel 1-rättigheterna i Nederländerna och en avmattning i tillväxten av streamingintäkter i Norden.

  • Viaplay kan behöva ta in ny extern finansiering om de skjuter fram sitt mål om positivt kassaflöde till 2028.
  • Förlust av Formel 1-rättigheter i Nederländerna och en minskning av streamingintäkter i Norden är de största orosmomenten.

Orosmoment och strategiska tvivel

Kepler Cheuvreux uttrycker oro över ett antal faktorer som de tror kan påverka Viaplay negativt. Detta inkluderar en eventuell förlust av Formel 1-rättigheterna i Nederländerna, vilket anses vara av stor betydelse för den nederländska verksamheten. Dessutom pekar de på en betydande inflation av sporträttigheter i Norden samt en minskande abonnentbas, vilket kan leda till en långsammare tillväxt av streamingintäkter i regionen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Strategiska tvivel

Kepler Cheuvreux uttrycker också tvivel om bolagets nordiska strategi, som innefattar aggressiva prisökningar samtidigt som man har en selektiv inställning till innehåll. Viaplay kommer att presentera sin delårsrapport den 23 april, och Kepler förutspår intäkter på 4,5 miljarder kronor och ett fritt kassaflöde på -1,7 miljarder kronor.

Vi på Börskollen kommer att hålla ett vakande öga på Viaplays utveckling och framtida rapporter, för att ge våra läsare en uppdaterade bild av läget.

Börskollen om Viaplay

Viaplay är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VPLAY B på Mid Cap. Viaplay verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 25815 st ägare hos Avanza samt 8874 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Viaplay Group är verksamt inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM samt Viasat. Kunderna återfinns bland företagskunder, där utbudet består av annonsering och digitala marknadsföringstjänster, samt bland privata användare.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Viaplay, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viaplay

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt