Analytiker: Säljläge i indextunga verkstadsjätten – kraftigt övervärderad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analytiker: Säljläge i indextunga verkstadsjätten – kraftigt övervärderad

Analytiker:

Enligt Morningstars analytiker är den svenska verkstadsjätten Atlas Copco för närvarande övervärderad och handlas med en premie på 24%. Bolaget, som är känt för sin innovation och produktkvalitet, har tilldelats en bred ekonomisk vallgrav av Morningstar – men nu anser man att har aktiekursen sprungit för långt.

  • Atlas Copco handlas med en premie på 24%, enligt Morningstars analytiker.
  • Bolaget har tilldelats en bred ekonomisk vallgrav av Morningstar tack vare sin innovation och produktkvalitet.
  • Verkstadsjätten är det bolag som väger tyngst i OMXS30-index, då både A- och B-aktien är inkluderade, där vikten brukar ligga mellan 10-15% av indexet.

Atlas Copcos ekonomiska vallgrav

Atlas Copco, ett 140 år gammalt svenskt företag, är en pionjär inom luftkomprimeringsteknik och fortsätter att vara en ledande tillverkare inom denna bransch.

Enligt Morningstars analytiker har Atlas Copco belönats med en bred ekonomisk vallgrav, vilket indikerar att företagets rykte som branschledare inom innovation och produktkvalitet, tillsammans med de höga kostnaderna för kundbyte, bidrar till att skydda företagets intjäning från konkurrens.

Morningstar menar dock att bolagets segment för industrikompressorer - som står för ungefär halva koncernens rörelseresultat - är det mest konkurrensutsatta.

Morningstar värderar Atlas Copcos aktie till 145 kronor, vilket innebär att den nu handlas med en premie på 24% och därmed är kraftigt övervärderad.

Verkstadsjätten är det bolag som väger tyngst i OMXS30-index, då både A- och B-aktien är inkluderade, där vikten brukar ligga mellan 10-15% av indexet. Om Morningstar får rätt i sin analys bör vi alltså även se viss inverkan på storbolagsindex.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Atlas Copco

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Atlas Copco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt