Atlas Copco A (ATCO A) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Atlas Copco A aktie

🔔 Skapa bevakning

ATCO A  

Atlas Copco är ett verkstadsbolag. Bolaget tillhandahåller kompressorer, luftbehandlingssystem, vakuumlösningar, industriverktyg och monteringssystem samt energi- och flödeslösningar. Verksamheten omfattar även uthyrning och eftermarknadsservice. Idag har bolaget verksamhet på global nivå med störst verksamhet inom Europa, Nordamerika och Asien. Bolaget grundades ursprungligen 1873 och har sitt huvudkontor i Nacka.

Atlas Copco A tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 658 613 MSEK, en omsättning på 104 673 MSEK och med ett resultat på 17 437 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Atlas Copco A

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Atlas Copco A (ATCO A) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Atlas Copco A aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ATCO A. Aktien har ett P/E-tal på 37.8 och P/S-tal på 6.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Atlas Copco A utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Atlas Copco A senaste utdelning är 7.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Atlas Copco A Avanza – se aktiekurs idag

Se Atlas Copco A senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Atlas Copco A – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Atlas Copco A.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Atlas Copco A.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Atlas Copco A

Atlas Copco A

TickerATCO A
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde658 613 MSEK
Omsättning104 673 MSEK
Vinst17 437 MSEK
P/E37.8
P/S6.1
Utdelning7.3 SEK
Direktavkastning1.3%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Atlas Copco A

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Atlas Copco A? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter