Analytiker skruvar upp riktkursen för aluminiumbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analytiker skruvar upp riktkursen för aluminiumbolaget

Analytiker

Aluminiumbolaget Gränges har uppgraderats av Handelsbanken till behåll från sälj, samtidigt höjs riktkursen till 170 kronor. Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation och justerar riktkursen till 150 kronor. Aktien stiger med 2,1 procent till 138 kronor.

  • Handelsbanken höjer Gränges till behåll och riktkursen till 170 kronor.
  • Kepler Cheuvreux höjer riktkursen till 150 kronor och upprepar köp.
  • Aktien ökar med 2,1 procent till 138 kronor.

Handelsbankens analys

Handelsbanken har valt att höja sin rekommendation för Gränges till behåll från tidigare sälj. Samtidigt höjer banken riktkursen för aktien från 150 till 170 kronor. Banken menar att Gränges affär där bolaget tar över produktionsanläggningen för gjutning och varmvalsning i Asien från Shandong Innovation Group kan visa sig vara mycket fördelaktig, trots att marknaden initialt reagerade ljumt på nyheten.

"Denna transaktion minskar risken för ytterligare en stor investering i närtid och öppnar även upp för återköp. Vi menar att det fortfarande finns en risk för att konsensus marginalprognoser är för höga, men denna nyhet överskuggar den risken och vi höjer vår kortsiktiga rekommendation till behåll", skriver Handelsbanken.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreux upprepar köp

Kepler Cheuvreux har också uppdaterat sina prognoser för Gränges efter partnerskapet med Shandong Innovation Group och inför bolagets Q2-rapport i juli. Banken höjer sin riktkurs från 140 till 150 kronor och upprepar sin köprekommendation.

"Inför Q2-rapporten förväntar vi oss att bolaget presterar i linje med guidningen och vi gör enbart små förändringar i våra prognoser. Vi höjer vår riktkurs från 140 kronor till 150 kronor med stöd av partnerskapet och de förbättrade tillväxtutsikterna", skriver Kepler Cheuvreux.

Vi på Börskollen noterar att Gränges aktie har stiger svagt under dagens handel. Den senaste tidens uppgraderingar och positiva analyser från både Handelsbanken och Kepler Cheuvreux visar på en ökad optimism kring bolagets framtida utveckling.

Börskollen om Gränges

Gränges är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GRNG på Mid Cap. Gränges verkar inom sektorn Industri och aktien har 6275 st ägare hos Avanza samt 1216 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Gränges är ett företag inom tillverkningssektorn som fokuserar på aluminiumproduktion. De är särskilt inriktade på att skapa valsade aluminiumprodukter för värmeväxlare, vilket inkluderar pläterad plåt, band och rör. Företagets kunder är främst från fordonsindustrin, och deras produkter säljs vidare på den globala marknaden, med en stark närvaro i Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Gränges, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Gränges

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt