Ännu en order för teknikbolaget: "genombrott för vår AIS-produkt"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ännu en order för teknikbolaget: "genombrott för vår AIS-produkt"

Ännu

Teknikföretaget Smart Eye har erhållit en betydande order för sitt Fleet Driver Monitoring-system AIS. Leveransen riktar sig till två medelstora lastbilsmodeller från en framstående europeisk tillverkare av kommersiella fordon. Kontraktet, som är Smart Eyes största hittills för AIS Driver Monitoring-system, har ett uppskattat värde på 150 miljoner kronor under produktens livscykel.

  • Smart Eye har fått en stor order för sitt Fleet Driver Monitoring-system AIS.
  • Ordern kommer från en stor europeisk tillverkare av kommersiella fordon.
  • Detta är teknikföretagets största kontrakt hittills för sitt AIS Driver Monitoring-system med ett uppskattat värde på 150 miljoner kronor.

Detta är första gången kunden implementerar Smart Eyes AIS-produkt i medelstora lastbilar. Tidigare har Smart Eye levererat sin teknik till flera av kundens lastbilsmodeller, men då som en Tier 2-leverantör av mjukvara. Produktionen av de nya fordonen förväntas starta under andra halvan av 2025.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

En milstolpe för Smart Eye

"Detta är ett stort genombrott för Smart Eyes AIS-produkt", kommenterade Magnus Brunzell, VP för Fleet & Aftermarket på Smart Eye.

"Vi är oerhört stolta över att ha blivit utvalda som Tier 1-systemleverantör till en av världens största tillverkare av medelstora och tunga lastbilar", tillade Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye.

Det beräknade värdet från eventuella ytterligare design wins från denna kund uppgår till 100 miljoner kronor under produktlivscykeln, vilket innebär att vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen med stort intresse.

Börskollen om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SEYE på First North. Smart Eye verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11609 st ägare hos Avanza samt 4917 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Smart Eye är ett IT-bolag som utvecklar Eye Tracking System. Systemen används för beteendeanalys hos människor samt inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs utifrån två affärssegment: Applied Solutions och Research Instruments. Anti Sleep och BlackBird är framtagna av Smart Eye och används inom fordon för att upptäcka om föraren löper risken att somna vid körning. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Smart Eye, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt