Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anticimex

Anticimex står inför ökad konkurrens när konkurrenten gör entre på svenska marknaden

Skadedjursföretaget Anticimex, ägt av riskkapitalbolaget EQT, kommer att möta hårdare konkurrens på den svenska marknaden. Detta sedan Rentokil, världens största skadedjursbolag, har gjort entré på marknaden genom en affär som innefattar svenska Nomor.

Rentokils VD, Stefan Ivarsson, uttryckte i en intervju med Dagens industri att det är av stort intresse för företaget att utmana den nuvarande marknadsledaren i Sverige, Anticimex. "Det finns en marknadsdominant i Sverige och det är naturligtvis intressant för oss att ge oss på den", sade Ivarsson.

Anticimex värderas till cirka 80 miljarder kronor

Anticimex, som för närvarande dominerar den svenska marknaden för skadedjursbekämpning, värderades tidigare i år till omkring 80 miljarder kronor, enligt information från affärstidningen i juni. Med Rentokils inträde på marknaden kommer dynamiken troligtvis att förändras, vilket kan innebära nya utmaningar för Anticimex.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utmaningar och möjligheter i en föränderlig marknad

Det återstår att se hur Anticimex kommer att hantera denna ökade konkurrens och vilken inverkan det kommer att ha på företagets marknadsposition. Men en sak är säker, med förändring kommer också nya möjligheter. Rentokils inträde kan mycket väl leda till att marknaden utvecklas och att kundkraven skärps, vilket i sin tur kan leda till innovation och förbättrade tjänster inom skadedjursbekämpning.

Om EQT

EQT är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 44400st ägare hos Avanza samt 6020st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

EQT är ett riskkapitalbolag. Bolaget verkar inom segmentet private equity och arbetar idag med investeringar och förvärv inom ett flertal sektorer och regioner på global nivå. Utöver huvudverksamheten förvaltar bolaget över diverse specialiserade investeringsfonder, samt innehas investeringar inom reala tillgångar. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Bolaget kom till under 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.