Är aktien värd en chanspost trots 90 procent värderasning?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Är aktien värd en chanspost trots 90 procent värderasning?

Är

Under de senaste tre åren har spelbolaget Stillfronts aktie sett en dramatisk värderasning på 90 procent. Aktiemarknaden ser mörkt på företagets framtid, men är det verkligen så illa? Affärsvärlden har i en analys hävdat att trots företagets betydande skuldsättning och eventuell överberoende på vissa spel, kan det finnas en potential för en 100 procentig ökning på ett par års sikt.

En högriskaktie med potential

Spelkoncernen Stillfronts finansiella situation är komplex. Trots den betydande skuldsättningen och den kraftiga värderasningen, har företaget fortfarande ett betydande kassaflöde. Detta innebär att Stillfront har kapaciteten att hantera sin skuldsättning. Det stora orosmolnet ligger dock i företagets nuvarande intjäning. Om denna visar sig vara byggd på spel som inte klarar av minskade investeringar, kan detta leda till ytterligare ekonomiska problem för Stillfront.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

Affärsvärlden menar att Stillfronts aktie kan vara värd en chanspost, trots dess höga risknivå. I deras huvudscenario ser tidningen en potentiell ökning på 100 procent i aktiens värde på ett par års sikt. Men, som tidningen varnar: "om intjäningsförmågan visar sig vara byggd på spel som på sikt inte tål att investeringstakten dras ned kan lönsamheten rasa ytterligare. Då blir också skuldsättningen automatiskt ett större problem". Trots denna risk ger Affärsvärlden ett köpråd för Stillfronts aktie.

Om Stillfront

Stillfront är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 17559st ägare hos Avanza samt 3406st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Stillfront Group är ett svenskt bolag inom spelutveckling med fokus på free-to-play-segmentet. Bolaget har en diversifierad spelportfölj och specialiserar sig på spel med långa livscykler och lojala användare. Stillfront Group består av spelstudios verksamma i olika länder och bolagets huvudmarknader är Europa, USA och MENA. Exempel på spelstudios som bolaget äger inkluderar Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stillfront

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt