Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Är

Är aktien värd en chanspost trots 90 procent värderasning?

Under de senaste tre åren har spelbolaget Stillfronts aktie sett en dramatisk värderasning på 90 procent. Aktiemarknaden ser mörkt på företagets framtid, men är det verkligen så illa? Affärsvärlden har i en analys hävdat att trots företagets betydande skuldsättning och eventuell överberoende på vissa spel, kan det finnas en potential för en 100 procentig ökning på ett par års sikt.

En högriskaktie med potential

Spelkoncernen Stillfronts finansiella situation är komplex. Trots den betydande skuldsättningen och den kraftiga värderasningen, har företaget fortfarande ett betydande kassaflöde. Detta innebär att Stillfront har kapaciteten att hantera sin skuldsättning. Det stora orosmolnet ligger dock i företagets nuvarande intjäning. Om denna visar sig vara byggd på spel som inte klarar av minskade investeringar, kan detta leda till ytterligare ekonomiska problem för Stillfront.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

Affärsvärlden menar att Stillfronts aktie kan vara värd en chanspost, trots dess höga risknivå. I deras huvudscenario ser tidningen en potentiell ökning på 100 procent i aktiens värde på ett par års sikt. Men, som tidningen varnar: "om intjäningsförmågan visar sig vara byggd på spel som på sikt inte tål att investeringstakten dras ned kan lönsamheten rasa ytterligare. Då blir också skuldsättningen automatiskt ett större problem". Trots denna risk ger Affärsvärlden ett köpråd för Stillfronts aktie.

Om Stillfront

Stillfront är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 17559st ägare hos Avanza samt 3406st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Stillfront Group är ett svenskt bolag inom spelutveckling med fokus på free-to-play-segmentet. Bolaget har en diversifierad spelportfölj och specialiserar sig på spel med långa livscykler och lojala användare. Stillfront Group består av spelstudios verksamma i olika länder och bolagets huvudmarknader är Europa, USA och MENA. Exempel på spelstudios som bolaget äger inkluderar Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Stillfront

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.