Astronauten Marcus Wandt ny innovationschef på Saab
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Astronauten Marcus Wandt ny innovationschef på Saab

Astronauten

Försvarsbolaget Saab har utsett Marcus Wandt, Sveriges tredje astronaut i rymden, till den nyinrättade rollen som innovationschef. Wandt, som varit anställd på Saab sedan 2014, ska nu leda och samordna bolagets innovationsarbete.

  • Marcus Wandt blir Saabs nya innovationschef.
  • Wandt har tidigare varit chefstestpilot för Jas Gripen.
  • Han blev den tredje svensken i rymden tidigare i år.

Enligt Dagens industri har Saab utsett Marcus Wandt till sin nya innovationschef. Wandt, som tidigare varit chefstestpilot för Jas Gripen, har arbetat på Saab sedan 2014. Hans nya roll innebär att han kommer att samordna Saabs innovationsarbete och leda företagets satsningar på nya teknologier och lösningar.

Erfaren astronaut och pilot

Marcus Wandt har en imponerande bakgrund inom både flyg- och rymdindustrin. Tidigare i år blev han den tredje svensken att resa till rymden när han deltog i en expedition till den internationella rymdstationen ISS. Resan finansierades delvis av Saab och den svenska staten, vilket understryker hans nära koppling till bolaget.

Nyckelperson för Saabs innovation

Wandt har sedan sin anställning på Saab haft flera betydande roller, inte minst som chefstestpilot för Jas Gripen. Hans nya position som innovationschef innebär att han får ett stort ansvar för att driva och koordinera Saabs innovationsstrategier. Detta kan ses som ett steg i Saabs ambition att stärka sin position som ledande inom försvars- och säkerhetsindustrin.

Vi på Börskollen ser med spänning fram emot att följa hur Marcus Wandt i sin nya roll kommer att bidra till Saabs fortsatta utveckling och innovationskraft.

Börskollen om Saab

Saab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAAB B på Large Cap. Saab verkar inom sektorn Industri och aktien har 103721 st ägare hos Avanza samt 29257 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Saab tillhandahåller produkter, tjänster och lösningar för både militärt försvar och civil säkerhet. Deras produktutbud innefattar bland annat flygplan som JAS Gripen, fartyg för ytan och ubåtar, samt olika vapen och relaterade system. Företaget är verksamt både i Sverige och på flera marknader i Europa, USA och Australien. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Saab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt