Saab (SAAB B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Saab aktie

SAAB B  

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom Europa, USA och Australien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Saab tillhör sektorn Industri och branschen Militär & Försvar. Bolaget har ett börsvärde på 34 139 MSEK, en omsättning på 34 977 MSEK och med ett resultat på 1 131 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Saab

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Saab (SAAB B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Saab aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SAAB B. Aktien har ett P/E-tal på 30.2 och P/S-tal på 0.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Saab utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Saab senaste utdelning är 4.7 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Saab Avanza – se aktiekurs idag

Se Saab senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Saab – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Saab.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Saab.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Saab

Saab

TickerSAAB B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschMilitär & Försvar
Börsvärde34 139 MSEK
Omsättning34 977 MSEK
Vinst1 131 MSEK
P/E30.2
P/S0.9
Utdelning4.7 SEK
Direktavkastning1.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Saab

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Saab? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter