Attraktiv aktie för småbolagsälskaren – analys ser 35 % uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Attraktiv aktie för småbolagsälskaren – analys ser 35 % uppsida

Attraktiv

Enligt en analys i Affärsvärlden kan städkoncernen Homemaid vara en attraktiv investering trots utsikter om att fjolåret kan komma in svagt. Bolagets satsning på att bredda verksamheten genom förvärv inom företagsstäd och bibehållande av en marginal på cirka 8 procent kan göra aktien prisvärd.

  • Homemaid breddar sin verksamhet genom förvärv inom företagsstäd.
  • Trots förväntningar om ett svagare bokslut kan aktien vara prisvärd om bolaget bibehåller en marginal på cirka 8 procent.
  • Affärsvärldens analys pekar på en potentiell uppsida på 35 procent i aktien, förutsatt att fler billiga förvärv genomförs.

Expansion med potential

Homemaid, den framväxande städkoncernen, fortsätter att bredda sin verksamhet genom att förvärva företag inom företagsstäd. Detta trots att bokslutet för 2023 förväntas bli ett svagare år för bolaget. Om Homemaid lyckas bibehålla rörelsemarginaler på omkring 8 procent, kan aktien anses vara prisvärd, enligt Affärsvärldens analys.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Attraktiv investering för småbolagsälskare

Affärsvärlden menar att med en rörelsemarginal på 8 procent och en värdering på 8 gånger rörelseresultatet, kan aktiens uppsida vara så mycket som 35 procent. Dessutom finns det möjlighet till fler billiga förvärv, vilket gör aktien ännu mer attraktiv.

"Det gör aktien köpvärd för den med lite extra förkärlek för småbolag och som trots tunn likviditet kan få tag på en meningsfull post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om HomeMaid

HomeMaid är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 783st ägare hos Avanza samt 269st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

HomeMaid Hemservice erbjuder ett varierat utbud av tjänster till hem, omsorg och kontor. Tjänsterna innefattar exempelvis flyttstädning, företagsstädning, fönsterputs och visningsstädning. Bolagets kunder återfinns både bland privatpersoner och bolag och utöver samarbetar bolaget med ett flertal omsorgsbolag runtom i Sverige. Bolaget har sitt huvudkontor i Halmstad.

Läs även: Köpvärda aktien i Warren Buffetts "hemliga" portfölj

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om HomeMaid

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien HomeMaid

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt