Avanza: Ett attraktivt val för börsoptimister
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Avanza: Ett attraktivt val för börsoptimister

Avanza:

Med stöd av en låg värdering och positiv börsutveckling, kan det vara läge för börsoptimister att inkludera nätmäklaren Avanza i sin portfölj, menar Dagens industri i en nyligen publicerad analys. Trots minskade courtageintäkter och valutanetto, lyckades bolaget öka sin nettovinst med 18 procent under tredje kvartalet.

Framgångsrikt tredje kvartal för Avanza

Under tredje kvartalet rapporterade Avanza en nettovinstökning på 18 procent, vilket motsvarar 588 miljoner kronor. Detta är en betydande uppgång jämfört med samma period föregående år. Courtageintäkterna visade dock en minskning på 25 procent, ner till 162 miljoner kronor. Dessutom krympte valutanettot, som representerar inkomster från kunders köp av utländska aktier, med 11 procent till 71 miljoner kronor. Trots dessa minskningar, rapporterade Avanza en ökning på 9 procent i de mer stabila fondprovisionerna, vilket motsvarar 153 miljoner kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avanza förväntas dela ut 70 procent av vinsten

Avanza har en fast policy om att dela ut 70 procent av sin vinst. Med utgångspunkt i den förväntade vinsten för innevarande år, beräknas utdelningen landa på 9 kronor per aktie. Detta motsvarar en direktavkastning på 4,8 procent.

Dagens industri rekommenderar börsoptimister att ta en närmare titt på Avanza. Med en aktuell värdering på P/E 15 för årets förväntade vinst, konkluderar tidningen att det är ett bra tillfälle att investera i aktien. "Börsoptimister kan med fördel plocka upp aktien nu, med stöd av den låga värderingen", skriver Di.

Om Avanza Bank

Avanza Bank är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 4759st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås huvudsakligen digitalt. Banken startade sin verksamhet 1999 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Avanza Bank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt