Avanza (AZA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Avanza aktie

AZA  

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås huvudsakligen digitalt. Banken startade sin verksamhet 1999 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Avanza tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Nischbanker. Bolaget har ett börsvärde på 45 572 MSEK, en omsättning på 1 467 MSEK och med ett resultat på 1 662 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Avanza

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Avanza (AZA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Avanza aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern AZA. Aktien har ett P/E-tal på 27.4 och P/S-tal på 16.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Avanza utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Avanza senaste utdelning är 3.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Avanza Avanza – se aktiekurs idag

Se Avanza senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Avanza – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Avanza.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Avanza.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Avanza

Avanza

TickerAZA
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschNischbanker
Börsvärde45 572 MSEK
Omsättning1 467 MSEK
Vinst1 662 MSEK
P/E27.4
P/S16.5
Utdelning3.8 SEK
Direktavkastning1.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Avanza

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Avanza? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter