Avslag på Oscar Properties rekonstruktionansökan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Avslag på Oscar Properties rekonstruktionansökan

Avslag

Svea hovrätt avslår Oscar Properties rekonstruktionsansökan. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande och uppger att beslutet kommer att överklagas till Högsta domstolen.

Svea hovrätt avslår Oscar Properties rekonstruktionsansökan. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande och uppger att beslutet kommer att överklagas till Högsta domstolen.

”Vi har rättsexperter som har lämnat rättsutlåtande om att rekonstruktion bör beviljas, dessutom har styrelsen nu utökats med två personer så att bolaget numera har behöriga företrädare", skriver Oscar Properties vd Richard Bagge.

Det krisande fastighetsbolaget har varit nära konkurs under en längre tid och ansökte i maj om rekonstruktion. Dotterbolaget Oscar Properties Förvaltning har samtidigt begärts i konkurs av Skatteverket. Bolaget har skatteskulder på drygt 34 miljoner kronor enligt konkursansökan.

Oscar Properties fick i juni en ny ledning där Richard Bagge utsågs till vd och Hans von Celsing till ordförande. Enligt bolaget fortsätter nu arbetet med frivillig rekonstruktion genom att avveckla skulder och säkra tillgångar, och ett erbjudande till moderbolagets fordringsägare ska presenteras senare i sommar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Oscar Properties

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Oscar Properties

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt